Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Afvallen lukt niet | Als je niet meer afvalt

Als je niet meer afvalt

In eerste instantie kan het afslanken best succesvol verlopen. Zo gaandeweg verlies je gewicht en daarmee kom je steeds dichter bij je streefgewicht. Tot je een punt bereikt waarop het afvallen niet meer wil lukken, ondanks een strak eetschema. Het ligt dus niet aan jou, maar aan je lijf. Hoe komt dat nu?

Allereerst is gewichtsverlies moeilijk te voorspellen. Het is niet zo dat hoe meer je je best doet, hoe sneller het gaat. Natuurlijk, motivatie is belangrijk, maar dat niet alleen.
Zie het bereiken van je streefgewicht als een spelletje. Als je erg je best doet, heb je een grotere kans om te winnen, maar ook strategie en geluk zijn bepalend. En zo is het met lijnen ook. Geluk kun je moeilijk afdwingen, maar je kunt wel een juiste strategie kiezen. Dat betekent dat je op een gezonde manier afvalt en dat je kiest voor een lange termijnmethode.

Je lijf is het zat


Maar wat als je niet meer afvalt?
Mogelijk is je lichaam het lijnen gewoon een beetje zat. Je lijf houdt namelijk niet van afvallen, maar streeft juist naar een constant gewicht. Want afvallen is naast psychisch ook lichamelijk zwaar. Allereerst doordat je lichaam uit z'n evenwicht raakt en verder doordat er gifstoffen vrijkomen uit de vetcellen. Deze stoffen moeten worden afgebroken, waardoor de ontgiftingsorganen (lever en nieren) harder moeten werken.

Even rust


Het is dus goed om zo nu en dan eens niet af te vallen. Ga daarom niet panieken als je geen gewicht verliest; je lijf heeft gewoon even rust nodig!
Blijf ondertussen gezond eten, maar niet extreem weinig. Geef je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft. Bovendien stimuleer je de stofwisseling als je voldoende eet in plaats van te weinig. Extra sporten kan ook helpen om je stofwisseling te verhogen en om afvalstoffen sneller kwijt te raken.

Na een tijdje kun je het lijnen weer oppakken. Je zult zien dat je weer wat kilootjes gewicht verliest. Totdat je wederom op een 'dood' punt belandt. Neem ook dan, net als de vorige keer, een lijnpauze; daarna kun je alsnog gewicht verliezen als je dat wilt.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum