Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Afslankmiddel

Een middel tegen overgewicht...

Dat zou mooi zijn... Een middel dat je eetlust vermindert, je stofwisseling stimuleert en dat bovendien lekker smaakt. Zou jij zoiets nemen?
Waarschijnlijk ben je wel geÔnteresseerd als je gewicht wilt verliezen. En van opdieet.nl kunnen we je blij maken want zo'n middel bestaat! En het is overal te koop, want we hebben het over gezonde voeding.


Minder calorieŽn


Gezonde voeding als middel tegen overgewicht. Nee, sterker, als het middel tegen overgewicht...
Natuurlijk weet je al dat gezonde voeding helpt bij het afvallen. Veel mensen wijten dat aan het lage aantal calorieŽn, bijvoorbeeld van groentes en fruit. Echter, dit is slechts ten dele waar, immers, lang niet al het gezonds is calorihearm. Denk aan olijfolie, zuivelproducten (kaas), ei, noten en vette vis. Bovendien is alleen maar 'mager' helemaal niet zo bevorderlijk voor de lijn. Want het verzadigt te weinig, waardoor je blijft eten en je stofwisseling kan er niet volledig op draaien.

Gezond lichaam


Wat is dan het geheim van gezonde voeding als het om afslanken gaat?
Eigenlijk is het heel simpel: gezonde voeding zorgt voor een gezond lichaam en met een goede gezondheid verlies je makkelijker gewicht. Immers, ben je fit en vitaal, dan kan je lichaam beter functioneren en dat heeft invloed op de stofwisseling en op de eetlust.

Stofwisseling, weet je het nog?

Ons eten wordt verbrand of gebruikt als bouwstof.
Als bouwstof worden er bijvoorbeeld haren of nagels van gemaakt.
Brandstof heb je nodig om te bewegen. Het eten wordt daarbij omgezet in energie wat beweging mogelijk maakt. Met dit proces verdwijnt ons voedsel uit het lichaam, net zoals bijvoorbeeld hout weg is na brand.
Wanneer ons lichaam niet goed functioneert, kan het gebeuren dat het voedsel niet volledig wordt verbruikt. Suikers en vetten blijven over en er komt minder energie vrij waardoor we ons sloom gaan voelen.
De overgebleven voeding wordt opgeslagen en extra vetweefsel is het gevolg. Gezonde voeding stimuleert een volledige verbranding en is dus erg belangrijk. Daarentegen hoef je je minder zorgen te maken over de hoeveelheid calorieŽn. Of misschien toch wel... want eet niet te weinig. Neem gerust wat calorierijk voedsel als noten, olijfolie, vette vis en een blokje kaas, omdat deze voedingsmiddelen vetten (en vitamines) bevatten die je kunt zien als smeerolie van de stofwisseling en dus van een volledige verbranding.

De eetlust

Gezond eten heeft ook invloed op je eetlust, omdat gezonde kost langzamer verteert en langer in het bloed circuleert. Dit in tegenstelling tot ongezonde voeding met slechte vetten, suiker en wit meel: deze worden heel snel opgeslagen in de vetcellen.
Een langzame verwerking van voedsel is gunstig omdat je daarmee langer verzadigd blijft. Immers, je lichaam gaat niet om voeding vragen als het nog druk bezig is met de vertering ervan. Je gaat dus als vanzelf minder eten en dat scheelt extra kilootjes.

Gezond lichaam en een gezonde geest
Een laatste bijkomend voordeel van gezonde voeding is dat je je prettiger in je vel voelt. Ofwel, je bent fitter, je hebt meer zin in de dingen en je bent beter bestand tegen stress. Ook dit houdt je slank. Want minder stress vermindert of voorkomt eetbuien en met een fitter lijf heb je meer zin in sport en lichaamsbeweging.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum