Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Appelsap, vaak een dikmaker

Appelsap, vaak een dikmaker

Het klinkt zo gezond en 'verantwoord', het drinken van een glas appelsap. Maar qua voedingswaarde is het niet heel veel anders dan een 'gewone' frisdrank. Jammer, want vooral onder kinderen is appelsap populair. Moet deze drank nu ook al worden geschrapt?

Nee, geen enkel voedingsmiddel behoeft een verbod. Maar het kan geen kwaad om er bewust mee om te gaan. Dus weten wat je schenkt en daardoor bewuste keuzes maken.
En om eerlijk te zijn, appelsap uit een pak bevat veel suiker en weinig andere voedingsstoffen. Zo bekeken is dit vast niet iets wat je voor je kind of jezelf regelmatig wilt inschenken. Daarentegen is het prima als je zelf appelsap maakt. Want bij 'homemade' sap blijven de vezels en de voedingsstoffen veel meer in tact, zodat je wel iets 'goeds' tot je neemt, wat bovendien lekkerder smaakt. En door de drank zelf te maken, ga je je realiseren dat je minimaal 2 appels nodig hebt voor 1 glas. Genoeg voor een volwaardig tussendoortje, waar je verder niets aan hoeft toe te voegen.


Toch vitamines?


Soms staat er op het pak dat de sap wel vitamines bevat. Over het algemeen worden deze toegevoegd, omdat de oorspronkelijke voedingstoffen door het productieproces (denk aan verhitting) verloren gaan. Door die toevoeging lijkt het alsof je een volwaardig product in handen hebt. Maar dat is niet waar. Voeding bevat namelijk allerlei verschillende voedingsstoffen; lang nog niet bekend allemaal. Mogelijk gaan deze bij de productie verloren, terwijl het meerendeel daarvan niet wordt toegevoegd.

Vezels


De meeste appelsappen bevatten geen vezels. Vezels maken een drank troebel, terwijl appelsap (door de afwezigheid van vezels) helder is.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum