Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid Diten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Aubergine

Aubergine om te stoppen met roken en voor een goede stofwisseling

Regelmatig krijgen wij mails van lezers over een gewichtstoename na het stoppen met roken. Helaas is enig gewichtstoename moeilijk te voorkomen. Want roken bevordert de stofwisseling en ga je stoppen, dan daalt de stofwisseling dus iets. Maar gelukkig kun je je verbranding wel op een andere n gezondere manier stimuleren, onder andere door het eten van aubergine.Aubergine bevat namelijk veel nicotine, het stofje dat de stofwisseling doet stijgen. Dus laat je sigaret staan en voeg zo nu en dan wat van deze paarse groente toe aan je maaltijden. Je gewicht zal minder stijgen en wie weet vermindert aubergine ook de trek in een sigaret.

Ben je geen ex-roker, maar wil je wel afvallen? Ook dan kun je eens wat aubergine klaarmaken. Een bekend gerecht met deze groente is ratatouille. Of maak auberginesoep of -sap met een staafmixer.

Hoeveel aubergine?


Omdat aubergine nicotine bevat, kun je er beter niet te veel van eten. Dus raak niet verslingerd aan deze groente, want dan krijg je wellicht te veel nicotine binnen. Een overmaat aan deze stof is niet gezond en het kan je onrustig maken. Het algemene advies van 'eet gevarieerd en matig' is hierbij dus zeker van toepassing.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum