Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Meer van het goede

Meer van het goede

Je hoeft niet altijd minder te eten als je af wilt vallen; nee, eet juist meer!
En dan bedoelen we: meer van het goede. Daarbij kun je denken aan groenten en fruit. Maar ook vis is een weldoener. Want vis blijkt de vetstofwisseling te verhogen.
Wees dus niet te voorzichtig als je je bord opschept...

Groot bord


En gebruik gerust een supergroot bord (bijvoorbeeld een pizzabord). Neem dus geen ontbijtservies, zoals altijd wordt geadviseerd. Daar passen namelijk geen 200 gram groenten op, zeker niet als je deze combineert met een flink stuk vis (voor de vetverbranding!).
Natuurlijk is het niet nodig om je bord helemaal vol te scheppen, maar wees niet bevreesd; bij servies van enig formaat zul je dat juist niet doen. Een megabord heeft namelijk een alarmerende werking, waardoor je als vanzelf gaat matigen. Bovendien geeft een groot (en lux) bord je het idee van een ware maaltijd. Ofwel, het lijkt alsof je heel veel eet, terwijl het in werkelijkheid reuze meevalt.

VariŽren


Ook van andere gerechten kun je smullen naar hartenlust...als je er maar 200 gram groenten aan toevoegt.
En eet altijd volkoren....dus volkorenspaghetti en zilvervliesrijst.
Chili con carne is ook prima. Want de peulvruchten uit dit gerecht zorgen voor een extra lange vertering en daardoor voor een lang verzadigd gevoel.
In plaats van chilibonen kun je ook eens kikkererwten proberen of cappucijners. Die stillen je honger net zo goed. En al deze peulvruchten zijn heel gezond, lekker, makkelijk en... mooi meegenomen: niet duur.

Inspiratie


Weet je geen maaltijd te verzinnen? Of verval je telkens in hetzelfde?
Ga dan eens brainstormen. Neem een vel papier en schrijf alles op wat je lekker vindt en wat gezond is. Dwing jezelf om er bijvoorbeeld een kwartier mee bezig te zijn. Dan krijg je ongetwijfeld een hele lijst. Vervolgens kun je dit vel papier ophangen in de keuken en bestuderen voordat je boodschappen gaat doen.
Ook kookboeken en wat surfen op internet leveren ideeŽn op. Het handigst is als je ook deze info ergens in je keuken kwijt kunt, zodat je telkens geÔnspireerd raakt om te kiezen voor gezond en lekker.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum