Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Januari balansmaand

Januari balansmaand

Zoals je een balansdag kunt houden, leent januari zich goed als balansmaand. Even geen grote maaltijden en lekkernijen meer. Daarentegen is het nu tijd om te minderen, behalve wat betreft sport en beweging. Ga daarom mee in de flow van deze periode om je decemberkilo's kwijt te raken. Bovendien voorkom je hiermee dat het extra gewicht zich in je lijf gaat vastzetten...


Constant gewicht


Want wat er net bij is, verdwijnt gemakkelijker dan wanneer het om oudere kilo's gaat. Dat komt doordat je lichaam graag een constant gewicht aanhoudt. Afslanken vindt je lijf dus niet prettig, maar aankomen net zo min! Vandaar dat je lijf nu nog graag meewerkt om terug te gaan naar je oude gewicht van voor de feestweken. Maak daar dankbaar gebruik van.

Oudere kilo's


Zijn de kilo's ouder, dan raakt je lichaam er meer aan gewend. En omdat je lijf niet zit te wachten op een verandering, zullen de kilo's niet meer zo makkelijk worden prijsgegeven. Ook speelt mee dat ouder vet meer en meer gaat inklinken, waardoor het harder en stugger wordt. Verbranding ervan gaat dus steeds lastiger.

Liever voorkomen


Zoals geldt bij ziektes, geldt dus ook bij overgewicht: beter voorkomen dan 'genezen', ofwel, liever op een gezond gewicht blijven dan afslanken. Vandaar dat alle goede voornemens om je gewicht kwijt te raken in januari helemaal zo slecht niet zijn!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum