Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid Diëten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Dieet | Het bikinidieet

Het bikinidieet

Zijn je voornemens van januari of van de lente tot niets uitgelopen? Ben je er niet in geslaagd om extra kilootjes te verliezen? Maar wil je toch naar het strand zonder je ongemakkelijk te voelen? Volg dan het bikinidieet. Oké, je valt er geen kilo's mee af, maar het werkt wel meteen!


Bij het bikinidieet vermindert de omvang van je buik met enkele centimeters en je voelt je slanker en fit.
Overigens hoef je je niet uit te hongeren. Het dieet is gebaseerd op het moment van eten:
  • Eet niet of weinig voordat je naar het strand toe gaat, want dit houdt je buik plat. Je kunt natuurlijk wel vruchtensap drinken, maar neem geen voedsel als (volkoren)brood, rauwkost en fruit. Deze voedingsmiddelen bevatten namelijk veel vezels en die gaan opzwellen, zeker als je erbij drinkt. Het gevolg is een opgezette maag en dus een dikkere buik.
  • Hou je ontbijt dus klein en stil je honger bij de lunch. Voeding met volume is dan geen probleem, want tussen 12.00 en 15.00 uur kun je vanwege de felle zon toch maar beter niet op het strand zijn. In plaats daarvan kun je deze tijd prima gebruiken om het eten wat te laten zakken, zodat je buik vanaf 15.00 uur weer wat platter is.
Extra tips:
  • Als je je te zwaar voelt, zorg dan dat je mooi bruin bent. Een donkere kleur geeft een smaller effect.
  • Ga lekker zwemmen. De zee is misschien nog iets te koud, maar het zwembad is een prima alternatief. Zwemmen werkt heerlijk verkoelend en sporten is altijd goed voor je figuur.
  • Geniet van de zomer en laat je dagen niet verpesten door onvrede met je figuur. Daar heb je alleen jezelf mee en je valt er niet van af...

Yoghurt als after-sun


Voeding hoef je niet alleen te eten, je kunt het ook uitwendig gebruiken.
Mocht je verbrand zijn, smeer dan wat yoghurt op je huid. Dit werkt erg verkoelend. Een maskertje van komkommer- of aardappelschijfjes kan je ook helpen.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum