Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Biologisch vlees

De voordelen van biologisch vlees

Welk vlees eet jij het liefst? Als geld geen rol zou spelen, dan zou je waarschijnlijk kiezen voor biologisch. Maar het gangbare vlees van de bio-industrie is nu eenmaal stukken goedkoper en als je niet al te kieskeurig bent, dan smaakt het ook prima. Toch biedt een bio/EKO-gehaktbal of een dito tartaar heel wat voordelen, waardoor het z'n prijs meer dan waard is!
Lees verder

 • Gezonder


  De dieren op biologische boerderijen zijn gezonder vanwege verschillende redenen:
  - Ze krijgen natuurlijk voedsel, dus zonder chemicaliŽn en geen genetisch gemanipuleerde soja of maÔs.
  - De dieren maken minder stresshormonen aan.
  - Door het goede voer en de betere omstandigheden hebben de dieren geen of minder medicatie en antibiotica nodig. Je ziet, door de betere zorg en omstandigheden bevat het vlees minder belastende stoffen en is daarom gezonder.
 • Milieu


  Biologisch vlees is niet alleen beter voor ons lichaam, maar ook beter voor het milieu. Want er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt voor het veevoer.
 • Dieren en landschap


  Bovendien behouden de (echte biologische) boeren een traditioneel landschap. Dat betekent geen kale en uitgestrekte weilanden, maar een grasvlakte met kleine stroompjes en bomen waaronder het vee kan schuilen bij felle zon of regen. Dit is niet alleen fijn voor koeien en schapen; ook natuurliefhebbers zijn blij, want een bio-landschap is een mooier landschap.

Wat als je wilt afvallen?


Natuurlijk maakt het voor je gewicht niet uit welk vlees je eet. Maar tijdens het afvallen is gezond eten extra belangrijk. Afvalstoffen slaat je lichaam op in het vetweefsel. Ga je vetten verbranden, dan komen deze stoffen vrij. Je lichaam (lever en nieren) moeten vervolgens overwerken om al dit gif af te breken en uit te scheiden. Eet je daarbij vlees uit de bio-industrie, dan krijg je nog meer giftige stoffen binnen. (Denk aan hormonen, bestrijdingsmiddelen en mogelijk anti-biotica). Je belast daarmee je gezondheid.

De prijs?


Tja, helaas is die hoger dan bij 'gewoon' vlees. Maar bedenk dat je betaalt voor een betere gezondheid, een beter dierwelzijn, een beter milieu en een mooier landschap.
Met het eten van biologisch vlees zorg je dus goed voor jezelf en je stimuleert heel wat goede doelen!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum