Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŰten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Buikomvang verminderen

Verminder je buikomvang in een paar dagen

Wat doe je als je je buikje kwijt wilt raken? Buikspieroefeningen doen?
Dat klinkt heel effectief, en in sommige reklames wordt het gezien als dÚ oplossing voor het wegwerken van overtollig buikvet.
Maar helaas valt het resultaat behoorlijk tegen. OkÚ, het heeft wel enigszins effect, maar andere methodes werken veel sneller Ún prettiger.

Maar eerst: waarom heb jij een buikje en anderen niet?
Dat heeft vooral met aanleg te maken. De vetverdeling wordt bepaald door genen en hormonen. Mannelijke hormonen bijvoorbeeld zorgen voor extra buikvet.
Ook vrouwen hebben deze hormonen, vandaar dat niet alleen mannen een 'bierbuik' kunnen hebben.

Wat nu als jouw buik je in de weg zit?
Ga in elk geval niet wanhopen. OkÚ, genen en hormonen zijn niet te veranderen, maar andere factoren zoals voeding en leefwijze hebben ook hun invloed en die zijn wel aan te passen:

 1. Buikspieroefeningen werden al geopperd. Na veel sit-ups geeft dit resultaat, maar het is wel saai en vermoeiend.
  Wil je enkel werken aan je buik? Dan is deze methode het meest geschikt. Door de oefeningen zal je buik platter worden zonder dat je verder gewicht verliest.
 2. Ook kun je besluiten om wat minder te eten vooral als jouw buikje duidelijk een vorm is van overgewicht. Matig daarom de hoeveelheden van je maaltijden en tussendoortjes en je buik zal slinken.
 3. Eet of drink je veel pasta's, wit brood, witte rijst, zoetigheid en of bier?
  Laat deze producten dan staan of vervang ze door volkorenvarianten.
  (Snelle) koolhydraten staan er om bekend om in de buik 'te blijven hangen.' Ook de volkorenproducten doen dat, maar in mindere mate.
  Eet daarom altijd bruin brood, bruine rijst enz, en neem als beleg geen jam of stroop, maar kaas, pindakaas of vleeswaar.
  Verder kun je koolhydraten vervangen door gezonde vetten. Eet eens avocado's in plaats van banaan en neem tussendoortjes als noten en olijven.
 4. Drink niet te veel koffie (eigenlijk: cafe´ne) en alcohol omdat deze het negatieve effect van suiker en wit meel versterken. Kun je niet zonder koffie? Doe er dan een scheutje melk bij. Hierdoor wordt de cafe´ne deels afgebroken.
 5. Ga bewegen! Je zou het misschien niet verwachten, maar fietsen en (hard)lopen helpen je buik het best verminderen. Simpelweg komt het er op neer dat het buikvet als gevolg van een betere doorbloeding wegstroomt. Elders in je lichaam wordt het vet verbrand of afgebroken.
  Ook andere sporten zijn goed, als het maar lekker intensief is.
 6. Stop met jojo-en. Want wat er af gaat komt er in de buik weer aan. OkÚ, zo extreem is het nu ook weer niet, maar feit is wel dat je buik groeit bij telkens afvallen en aankomen.
 7. Denk je buik niet dik. Bij negatieve gedachtes en stress komen er stresshormonen vrij en die zorgen voor vet in de buik. Dus maak van je hart geen moordkuil en van je buik geen bierbuik.
 8. Laat je motiveren door het resultaat: buikvet verdwijnt sneller dan vet op andere plaatsen. Dus pak een meetlint en zie al na enkele dagen verschil!

Extra: een echte mannenbuik is geen vrouwenbuik en andersom. De meeste mannen herbergen hun vet in en rondom de organen, terwijl het buikvet bij veel vrouwen net onder de huid is gelokaliseerd. Helaas is vet in en rondom de organen niet gezond. Dit vet verhoogt namelijk het cholesterolgehalte en het belemmert een goed functioneren van de organen. Dus mannen, wil je gezond en fit zijn, werk dan aan een plattere buik!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum