Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŰten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Buikvet is stressvet

Buikvet is stressvet?

Zijn jouw dagen gevulder dan goed voor je is? Of ben je vaak bezorgd, gespannen of gestrest? Dan is het goed mogelijk dat je vrijwel ongemerkt gewicht verliest. In stressperiodes kan de weegschaal dan ook een lichtpuntje zijn. Maar vreemd genoeg kun je bemerken dat je broeken en rokken wat minder goed sluiten dan voorheen. Heel merkwaardig, want op grond van je nieuwe gewicht zou dat juist andersom moeten zijn... Hoe is dit nu mogelijk?


Buikvet verklaard


Helaas is het zo dat stress niet alleen iets doet met onze 'mind', maar ook met onze buik. Darmen kunnen gaan opspelen en energie wordt niet meer onderhuids opgeslagen, maar in en rondom onze organen...Dat verklaart dus die te krappe ritssluiting. Bovendien breken onze spieren sneller af als we het te druk hebben. De weegschaal slaat uit met mooie cijfers, maar in wezen verandert ons lichaam niet op de manier zoals we dat eigenlijk willen.

Wat kun je doen?


Allereerst: Stop de stress! Hoewel dat natuurlijk makkelijker is gezegd dan gedaan.
Je leefstijl be´nvloeden is wellicht een haalbaarder plan.
Vaak gaat spanning gepaard met ongezonde gewoontes die het effect van stress versterken. Denk aan vet eten, snoepen, te veel drinken en inactiviteit. OkÚ, je mag best een uitlaatklep hebben, maar op termijn voel je je een stuk beter als je deze weet te hanteren. Bovendien blijft je vetweefsel meer gelijkmatig en mooier (minder cellulitis!) als je gezond leeft, en je behoudt meer spierweefsel. Voor de weegschaal maakt dit allemaal geen verschil, maar de spiegel en het meetlint geven een positiever resultaat.
Weet je vervolgens ook de stress aan te pakken, dan zul je helemaal niet meer hoeven te vrezen voor te krappe kleding. Nou ja...tenzij je doorslaat en je te buiten gaat aan 'het goede leven'. (Denk aan feestjes, bbq's en etentjes). Het scheelt gelukkig wel dat je makkelijker maat kunt houden als je beter in je vel zit. Dus zonder stress ben je altijd beter af en het voelt sowieso een stuk prettiger!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum