Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Overgewicht | Stofwisseling | Vet om mee af te slanken

Vet om mee af te slanken

Afvallen is niet alleen een kwestie van calorieŽn tellen. Het eten van de juiste voeding kan je eveneens een handje helpen.

We weten al dat het eten van voldoende groenten en fruit helpt bij het afvallen. Maar nu blijken ook vette vis, noten en pinda's een gewichtsverlies te stimuleren.
Dat is opmerkelijk, want deze voedingsmiddelen bevatten veel calorieŽn...

Okť, aankomen en afvallen draait allemaal om calorieŽn. Maar het is niet alleen belangrijk wat je eet; het gaat ook om wat je verbruikt.

Als je voeding verbrandt, dan wordt deze omgezet in energie, waarmee je lichaam kan bewegen. Wat vervolgens overblijft is CO2 en water. Deze stoffen verlaten je lichaam via je longen (door te ademen) en je nieren (met de urine).
Alles wat je verbrandt, verdwijnt dus, terwijl alle extraatjes worden weggestopt in de vetcellen.Kacheltjes


Wil je slanker worden, dan zul je dus veel calorieŽn moeten verbranden.
De verbranding vindt plaats in je lichaamcellen. Elke cel heeft daarvoor een kacheltje. Het is belangrijk dat deze kacheltjes (de mitochondriŽn) goed werken. Als ze minder functioneren, dan blijft er veel voedsel over, en dat gaat richting de vetcellen...

Hoe kun je de mitochondrieŽn in het beste laten werken? Door je te realiseren dat deze geen allesbranders zijn! Zo hebben ze veel moeite met gefrituurd vet; de kacheltjes laten dit liever links liggen...dit vet blijft dus vet.

Goed eten


Om goed te werken, hebben de mitochondriŽn het juiste voedsel nodig, ofwel, gezond voedsel. En waarschijnlijk daarom zijn vette vis, noten en pinda's goed voor de lijn; de mitochondriŽn draaien er goed op! En gelukkig maar, want dit maakt dat een harinkje of een handje noten bij het afvallen alleen maar okť is, en dat is wel zo lekker. :)
.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum