Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Fris met citroen!

Fris met citroen!

Tegenwoordig hoor je over allerlei excotisch powerfruit. De nieuwste bessen met de beste eigenschappen verschijnen op de markt. Maar wat veel mensen niet weten is dat citroen eveneens behoort tot die powervolle groep. Want deze zure vrucht blinkt uit in zijn sterk reinigende werking. Dus neem wat citroen om jezelf een inwendige poetsbeurt te geven en voel je citroentjesfris!

Hoe reinigt citroen je lichaam?


In de maag helpt citroen met z'n lage zuurgraad het voedsel te ontsmetten en te verteren. Zeker na een zware maaltijd kan dit je maag een handje helpen. Maar de reinigende werking van citroen wordt vooral veroorzaakt dankzij allerlei belangrijke voedingsmiddelen als vitamine C, flavonoÔden en rutine. Ook zorgt citroen met al z'n gunstige stoffen voor meer zuurstof in je lichaam, wat je energieniveau een boost geeft en daarmee ook de mogelijkheid om afvalstoffen te verwerken. Verder heeft citroen een verkwikkend effect op je geest, wat sowieso goed voelt. :)

Hoe eet je een citroen?


Tja, met een heel vertrokken gezicht. Maar eigenlijk adviseren we je om citroen niet te eten. De vrucht is namelijk te zuur om in te bijten; dat is niet lekker en het slijt je tanden. Pers de vrucht daarom uit en leng het sap aan met water. Wanneer je dit vervolgens met een rietje drinkt, spaar je je gebit.

Hoeveel citroen?


Hoe gezond iets ook is, voor alles geldt: overdrijf niet. (Eet of) drink dus geen 4 of 5 citroenen op een dag want dat is echt teveel van het goede.
Maar dagelijks het sap van een halve tot een hele citroen is heel mooi om je lichaam te reinigen.
Bedenk trouwens dat je met deze vrucht makkelijk kunt variŽren. Want citroensap in je thee smaakt ook heel lekker. Of besprenkel wat sap over je vis of spinazie of voeg wat toe aan een groentendrank.
Let wel: doe geen schijfje citroen in je glas. De schil is namelijk vaak bespoten en daarom niet geschikt om met je drank te vermengen.
Bij een biologische citroen kan dat wel omdat deze puur natuur is. De schil is eetbaar en ook heel gezond. Je kunt deze raspen en bijvoorbeeld meebakken in een cake.

Helpen citroenen bij gewichtsverlies?


Over het algemeen geldt: hoe schoner je lichaam, hoe beter je stofwisseling. En bij een goede stofwisseling val je eerder af. Dus ja, citroensap helpt je bij het afvallen.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum