Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Gezond leven | Daily lift

Daily Lift

Groentes en fruit, bijna een halve kilo heb je er dagelijks van nodig...
Een behoorlijke hoeveelheid, waar zelfs diŽtistes soms moeite mee hebben. Ten minste, bij mij schiet het groenvoer er meer dan eens bij in. En heus niet vanwege de smaak, want er is niets mis met een stronkje broccoli of een roosje bloemkool. Het is dat wassen, schillen en koken. Bovendien liggen sommige groentes wat zwaar op de maag. Denk aan alle koolsoorten of ui. Dus daarom wordt het meer dan eens iets anders wat de pot schaft....

Nu heb ik wel de stelregel dat ik voor 'gezond' kies. Dus bij mij is het altijd 'volkoren', 'naturel', vaak 'raw', eko en uiteraard: geen suiker. Bovendien slik ik voor alle zekerheid een multivitamine & mineralenpil, zodat alle nodige voedingsstoffen gewaarborgd zijn. Een keer geen groentes is dus niet zo'n punt, zou je zeggen. Toch is dat advies van dagelijks 200 gram groenten en 2 stuks fruit er niet voor niets.

Variatie


Groentes en fruit geven extra variatie aan je dagvoeding, en niet zo'n klein beetje ook. Want met name in deze voedingsmiddelen zitten ontzettend veel verschillende stoffen. Ofwel, eet je een tomaat of komkommer, dan krijg je daarmee meteen een heel arsenaal aan 'gezondheid' binnen.

Zuur en base


Daarnaast hebben vooral groenten en fruit een basisch effect op je lichaam, terwijl bijna alle andere voedingsmiddelen (licht) verzurend werken. Nu is de opvatting over dit proces niet eenduidig, maar voor mij voelt het alsof dit 'klopt'. Of laat ik het zo zeggen: groentes en fruit laten je fris en schoon voelen en dat is ook al mooi meegenomen.

De wil om aan de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit te komen, is er dus zeker wel. Maar ja, zoals met zoveel voornemens, is de praktijk altijd anders...

En gelukkig gaat daar vanaf heden verandering in komen! Mijn plan om elke avond braaf te koken blijft van kracht. Maar daarnaast zal ik mijn groentes en fruit aanvullen met de producten van Daily Lift.

Dit op advies van een kennis. Of eigenlijk, aangeraden door zijn schoonmoeder. Het gaat om een mengsel van superfoods om je dagvoeding mee aan te vullen.
Toegegeven, ik ben wat sceptisch, want er gaat niets boven volop verse (en biologische) groenten en fruit. Maar anderzijds is het heerlijk om in 1 handomdraai meerdere superfoods tot je te kunnen nemen. Dus ik neem dit aanbod graag aan om te gaan ervaren hoe dit werkt.
Vandaag ben ik er mee begonnen, en ik blijf jullie op de hoogte houden!

DiŽtiste Esther

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum