Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Denksport. Denk je slank!

Denk je slank!

Wil je afslanken, maar heb je geen zin om te bewegen? Doe dan aan denksport, want denken maakt slanker dan je denkt...

Je hersenen verbruiken net als spieren energie. Dus hoe meer je je hersens 'pijnigt', hoe meer calorieŽn je verbrandt. Daarnaast helpt denkwerk je ook op andere manieren: Als je ergens intensief mee bezig bent, dan denk je niet aan eten. Grote kans dus dat je de chocola of de zak chips in je keukenkastjes vergeet. En dat scheelt calorieŽn!

Verder zorgt denkwerk voor een beter humeur. Dat komt omdat diep nadenken de doorbloeding van de hersenen verbetert en daar profiteert je gemoedstoestand van. Bovendien krijgt je humeur vanzelf een extra boost als je een puzzel of een moeilijk vraagstuk hebt opgelost. En dat goede gevoel werkt door... Want met een goede gemoedstoestand is je wil sterker, waardoor je lekker eten makkelijker kunt weerstaan.

Wil je werkelijk profiteren van denkwerk, laat je hersenen dan dagelijks flink kraken. Doe aan geheugenspelletjes (memorie), kruiswoordpuzzels, leer een vreemde taal of kies voor een ingewikkelde baan. 'Kantoormensen' zijn over het algemeen slanker dan mensen die werken in andere sectoren, dus dat geeft een beetje aan dat hersenen aardige energievreters zijn. Maar ga niet voor een te moeilijke baan, want dat levert stress op en daar kun je juist van aankomen.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum