Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid Diėten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Water is goed voor je!

Water is goed voor je!

Je verliest sneller afvalstoffen, het maakt je bloed dunner (en daarmee je bloeddruk lager!) en het bevordert de spijsvertering. Verder is water gewoon erg lekker en je kunt er allerlei dranken van maken zoals koffie, thee en limonade.

Vooral bij gewichtsverlies is extra vocht noodzakelijk. Als je afvalt, dan komen er afvalstoffen vrij. Je nieren zorgen ervoor dat deze stoffen worden afgevoerd. Of eigenlijk: worden weggespoeld. En dat gebeurt met heel veel water.

Verder is water noodzakelijk voor een goede darmwerking. Heb je last van obstipatie? (En dat komt vaak voor bij het afvallen). Drink dan 's morgens een glas water op je nuchtere maag. Sinaasappelsap kan je ook helpen. Deze drank bevat veel vezels, en natuurlijk ook: water.

Daarnaast remmen dranken de eetlust en ze versterken de smaak van lekker eten. Want wat vind je van koffie met appeltaart? Dat is toch lekkerder dan enkel koffie of enkel taart? En dat geldt ook voor het glaasje wijn met een toostje of een beker thee met chocola.
De combinaties zorgen voor een overheerlijke smaak en gek genoeg remt dat je eetlust.
Want als je altijd lekker eet en geniet, dan hoef je niet te zoeken naar een nog betere verzadiging. Immers, je favoriete drank en de heerlijkste koek of chocola stillen volledig je behoefte van de lekkere trek.

Verder geven dranken je door vulling aan je maag een vol gevoel en een gevoel van warmte en behaaglijkheid. Ook hierdoor heb je minder snel de neiging om meer te eten.

Wat kun je het beste drinken?


Water is natuurlijk prima, maar je kunt ook variėren. Koffie en thee zijn goede alternatieven en vaak net zo dorstlessend. Het feit dat deze dranken vochtafdrijvend zijn, geldt bij de meeste mensen niet. Let dus even op hoe het bij jou zit: krijg je dorst van koffie of thee of juist niet?
Voor de afwisseling kun je koel en fris water verrijken met een smaakje. Voeg bijvoorbeeld wat citroensap toe of een bodempje vruchtensap.
Limonade is minder geschikt als je wilt afvallen, omdat deze drank veel suiker bevat. Dit geldt ook voor frisdranken.
Wijn, bier en andere alcoholhoudende dranken tellen niet mee als dorstlessers, omdat alcohol vocht aan je lichaam onttrekt. Drink daarom altijd iets fris naast sterke dranken. Ze zeggen niet voor niets: water tegen een kater...

Hoeveel kun je het beste drinken?


Anderhalve ą 2 liter is goed voor je. Als je hierbij geen dorst hebt, is meer vocht overbodig.

Extra tip: het is misschien een beetje kinderachtig, maar wel feestelijk en lekker. En dan hebben we het over drinken met een rietje.
Een rietje beschermt trouwens je gebit tegen zure dranken. Denk daarbij aan vruchtensap en frisdranken. (Frisdranken smaken zoet, maar zijn toch zuur vanwege de koolzuur (= de prik)).

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum