Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | De beste gastvrouw is...?

De beste gastvrouw is...?

Geef je binnenkort een feestje en wil je als gastvrouw goed voor de dag komen? Haal dan eens niet eindeloos veel lekkers in huis. Natuurlijk, het is goed bedoeld en het staat feestelijk, maar tegelijkertijd breng je je gasten in de verleiding om te zondigen en niet iedereen zal daar even blij mee zijn...

Toegegeven, je mag best eens snoepen en zondigen en een feestje leent zich daar prima voor. Het probleem is echter dat mensen zo vaak iets te vieren hebben... of er is een etentje, of een uitje. Op die manier wordt zondigen de normaalste zaak van de wereld en dat heeft minder prettige gevolgen voor ons figuur en onze gezondheid... Vandaar dus dat lekkernijen niet altijd gewenst zijn.


Maak daarom als gastvrouw de blits met meer verantwoorde hapjes en drankjes. Dit keer eens geen taart, maar taartjes. En geen chips, pinda's of zoutjes en laat de frituur eens koud; serveer in plaats daarvan een oud-Hollandse schaal met hartige snackjes zoals wij vroeger trakteerden bij een verjaardag.

Taartjes


In ItaliŽ kun je miniatuur-taartjes kopen, nog kleiner dan een cupcakeje of een petit four. Versierd met fruit en of noten doen deze lekkernijen heel feestelijk aan, terwijl ze door hun kleine formaat een stuk minder dikmakend zijn. Uiteraard ga je niet even naar ItaliŽ om boodschappen te doen, maar je kunt wel miniatuurtjes in de vormpjes van cupcakes bakken. En wees eerlijk, al deze kleine taartjes op een schaal staan minstens zo feestelijk!

Oud-Hollandse snacks


Wilden we vroeger een hartig hapje, dan moesten we wel de keuken in... Immers, er was geen zak chips om zomaar open te trekken... Tja, 't is even een werkje, die oud-Hollandse snacks, maar je serveert je gasten minder calorieŽn, meer vitamines, meer smaak (naar mijn mening...) en meer originaliteit. Dus: Kleine (of grote) moeite, groot plezier!

Wat kun je zoals serveren?


Graaf in je geheugen over traktaties van toen, en dan weet je het vast weer: augurkjes gedraaid in rolletjes vlees en blokjes kaas met zilverui. Hieraan kun je eindeloos veel toevoegen als een kommetje olijven, cherrytomaatjes, plakjes komkommer, zongedroogde tomaatjes, toostjes met ei en tomaat of met tonijn, ham en ui. Laat je fantasie maar losgaan en verras je gasten met een schaal vol lekkers waar ze zonder aankomen van kunnen smullen! Overigens, vroeger gebruikten we vooral worst rondom een augurk, maar we zijn met z'n allen een stuk zwaarder geworden; rookvlees of rosbief is daarom een beter alternatief. Voor de blokjes kaas is de 30+ is prima variant.

Dranken


Wil je je gasten zonder gewichtstoename naar huis sturen, let dan ook op de drankjes. Over het algemeen zijn dubbeldranken, frisdrank, bier, likeurtjes en zoete wijn de grote boosdoeners als het om calorieŽn gaat. Schenk deze daarom met mate. Beter zijn light-dranken, groentesappen, droge en rode wijn en natuurlijk (prik)water, koffie en thee. Aan prikwater kun je muntblaadjes toevoegen en wat schijfjes citroen. Dit geeft nauwelijks een calorie extra, terwijl het toch heel gezellig staat!

Het resultaat


Door wat extra moeite, werk en creativiteit in de keuken, zullen veel mensen (lijners) je dankbaar zijn. In elk geval zal de weegschaal de volgende morgen niet uitslaan, en dat is waar veel mensen blij van worden!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum