Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Slechte eetgewoontes afleren

Slechte eetgewoontes afleren

Heb je gewoontes die dik maken? Eten voordat je naar bed gaat bijvoorbeeld? Snoepen tijdens je werk, of neem je te veel chips voor het avondeten? In elk geval, als je slank wilt worden kun je deze gewoontes beter afleren. In het begin is dat soms eventjes doorbijten, maar na verloop van tijd zul je merken dat het steeds beter gaat. Daarbij is het belangrijk om gewoontes op een juiste manier af te leren, want dat maakt het makkelijker en je hebt de meeste kans van slagen.
De onderstaande tips kunnen je helpen:

 1. Begin in een rustige en ontspannende periode. Immers, iets lekkers weerstaan kost energie en die moet je wel hebben en kunnen opbrengen!
 2. Bedenk dat iets lekkers laten staan slechts een tijdelijke 'kwelling' is. Het gemis duurt vrijwel nooit langer dan de duur van het eetmoment.
  En dat is hooguit een half uurtje ofzo. Het is dus eventjes wachten, en dan is de (ergste) trek verdwenen.
 3. Elk nadeel heeft z'n voordeel, dus ook gewoontes afleren! Je hoeft geen koekjes of ander lekkers te kopen, dat spaart geld uit. Dit geld kun je vervolgens opzij leggen om jezelf te belonen met cadeautje.
 4. Vaak gaan lekkere happen gepaard met koffie, thee of wijn. De dranken kun je gewoon blijven nemen. Probeer je genot daar uit te halen. Concentreer je op de smaak. (Hoe smaakt koffie eigenlijk precies?) Zonder extraatje lukt dat zelfs beter. Wellicht doe je langer met je drankje, en iets er bij wordt minder belangrijk.
 5. (Veel) koekjes en chips zijn niet goed voor je gezondheid. Voel je dus lekker en gezond in je vel als je snoep en snacks laat staan.
 6. Vind je het erg lastig om een gewoonte af te leren? Doe het dan stap voor stap. Eet geen hele zak chips, maar koop een kleiner zakje.
  Of neem een koffiekoekje in plaats van een grotere koek (= gevoelde koek of stroopwafel).
 7. Zoek afleiding. Ga even iets leuks doen: pak een tijdschrift of verzin iets anders. In elk geval kan verveling een aanleiding zijn om te gaan eten, dus zorg dat je bezig blijft!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum