Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid Diëten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Gezond leven | Een goede gezondheid

Een goede gezondheid

Fruit is relatief duur, en mager vlees of vis zijn dat zeker. Daarentegen
Patat is goedkoop, vet vlees zoals worstjes zijn eveneens goed te betalen en zoete jam kost minder dan extra jam.
Dit zijn zomaar wat voorbeelden. Maar over het algemeen geldt dat je voor een betere kwaliteit (en voor gezonde producten) meer betaalt.
Eigenlijk geldt dit principe bij alles. Soms zijn goedkopere varianten goed genoeg: Ga je bezuinigen op je kleding, dan zul je waarschijnlijk letterlijk en figuurlijk zonder kleerscheuren de seizoenen doorkomen. Met eten is dat anders. Beknibbel je op je boodschappen, dan kom je meteen aan iets kostbaars van jezelf, namelijk je gezondheid.

Een goede gezondheid is onbetaalbaar, zeggen ze. En als je ziek bent, is geld ineens minder belangrijk.
Helaas kun je geen goede gezondheid kopen. Je genen bepalen voor een groot deel of je meer of minder vatbaar bent voor het krijgen van ziektes. Maar we weten ook dat we onze gezondheid deels zelf in de hand hebben. Misschien wel in de eerste plaats door hoe gelukkig we ons voelen. Immers, wanneer je als een zondagskind door het leven gaat, met veel liefde en geluk, dan zul je waarschijnlijk minder snel ziek zijn dan wanneer het leven tegen zit. Maar voeding kan je ook een handje helpen. Gezond eten versterkt je immuunsysteem en het vermindert de kans op het krijgen van diabetes en hart- en vaatziektes. Bovendien verlopen alle lichaamsprocessen beter bij een goede dagelijkse kost, zodat je je happier in je vel voelt.
Dus, wil je jezelf goed verzorgen? Let dan op je boodschappen. Kies voor gezonde producten, en laat je minder leiden door de prijs. Mocht echter je portemonnee dat niet toelaten, dan ben je niet gedoemd om ongezond te eten. Met een beetje handigheid kun je ook goedkoop en gezond eten. Bezuinig bijvoorbeeld op extraatjes en ga meer zelf aan de slag met bakken, hakken, snijden en bereiden. Denk aan eigen koekjes (van volkorenmeel) of kies voor hele groentes in plaats van die al gewassen en voorgesneden zijn. Oké, dit geeft iets minder gemak, maar het levert je wel meer vitamines en mineralen, en daar weet je gezondheid wel raad mee!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum