Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Gezond leven | Overgewicht en ziekten

Overgewicht en gezondheid

We weten het allemaal: overgewicht is niet bevorderlijk voor een goede gezondheid. Te veel vetweefsel kan het lichaam namelijk in de weg gaan zitten waardoor ziektes kunnen ontstaan.

Zo heb je een groter risico op het krijgen van hart- en vaatziektes, diabetes mellitus (= suikerziekte) en op bepaalde vormen van kanker. Daarnaast kun je je niet lekker in je lijf voelen of niet fit zijn.

Gelukkig krijg je niet altijd te maken met deze verschijnselen als je te zwaar bent en andersom zijn mensen met een normaal gewicht ook niet allemaal gezond. Het geeft alleen aan dat de kansen verhoogd zijn.

Maar de kansen kunnen keren…
Wanneer je afvalt, gaat je lichaam beter functioneren. Hierdoor verminderen de bloeddruk en het cholesterolgehalte en dus de kans op hart- en vaatziektes. Verder zullen ook andere problemen en ziekten als gevolg van de zwaarlijvigheid zich minder snel voordoen. Afvallen is dus in het geval van overgewicht gunstig voor de gezondheid.

Het is niet noodzakelijk om veel af te vallen. Een paar kilo is al voldoende voor het bereiken van een aanzienlijke gezondheidswinst. Bedenk daarbij wel dat deze gezondheidswinst niet alleen wordt veroorzaakt door een lager gewicht. Om de kilootjes te verliezen, ben je anders en minder gaan eten en wellicht meer gaan bewegen. Deze andere leefstijlfactoren dragen eveneens bij aan het bereiken en handhaven van een goede gezondheid.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum