Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid Diëten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Gezond leven | Het belang van gezond eten

Het belang van gezond eten

Misschien doe je niet aan de lijn vanwege een slanke taille, maar om een betere conditie en een gezonder lichaam te verkrijgen. Want zo langzamerhand weten we wel dat overgewicht ons geen goed doet. De media overspoelen ons met hoe slecht dikzijn wel niet is... Alleen al daarom heb je met overgewicht bijna geen leven meer. Behalve als je de extra kilootjes weet kwijt te raken.

Heb je overgewicht en doe je aan de lijn? Dan kan je huisarts trots op je zijn. Maar sloof je niet uit door veel gewicht te verliezen.
Overgewicht is namelijk niet zo ontzettend ernstig zoals men altijd zegt: het is de manier waarop overgewicht ontstaat en hoe dit in stand wordt gehouden.
Ben je te zwaar geworden van eerlijke voeding als roggebrood met appelstroop, mager vlees, vis, groenten en fruit? Waarschijnlijk niet. Maar mocht dit toch het geval zijn, dan zul je vast geen last hebben van een hoge bloeddruk of van een hoog cholesterolgehalte. Het wordt een ander verhaal als de extra kilo's zijn ontstaan als gevolg van overmatig snoepen en snacken.
Koekjes, drop, chips of een kroket geven je namelijk niet alleen extra 'isolatiemateriaal,' maar ze hebben eveneens een nadelige invloed op het functioneren van het lichaam. En aangezien overgewicht vooral het resultaat is van een ongezonde voeding, gaan extra kilootjes vaak gepaard met een minder goede gezondheid. Oké, een zwaar lijf is belastend voor je gewrichten, en een te veel aan vetweefsel heeft ook z'n nadelige gevolgen. Maar het grootste gevaar schuilt in ongezonde maaltijden en tussendoortjes...

Wil je gezond leven? Let dan vooral op wat je eet en minder op wat je weegt. Oké, afvallen is ook belangrijk, maar een verlies van 5 ŕ 10% van je huidige gewicht is al voldoende voor het bereiken van een (veel) betere gezondheid. Verander dus je eetpatroon in een gezonde versie en schrap je voornemens om streng te gaan lijnen.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum