Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Alle goeds van groentensappen

Alle goeds van groentensappen

Komkommershake, watermeloen- of tomatensap... Trakteer jezelf elke dag op een heerlijke cocktail van groentesappen. Want ze zijn lekker, supergezond en ze helpen je met afslanken.

Brood, melk en vlees zijn dagelijkse kost; groentesappen helaas niet, terwijl ze er wel bij horen... Breng daar dus verandering in en laat je daarbij stimuleren door de onderstaande redenen.
Groentesappen heb je dagelijks nodig want:
  1. Je krijgt ontzettend veel vitamines en mineralen binnen doordat de sappen heel veel groentes bevatten. Het zou niet goed zijn om een dergelijke hoeveelheid te eten; dat is voor je darmen te belastend. Maar een glas groentensap wordt makkelijk verteerd en is dus geen enkel probleem.
  2. Verder kun je er van blijven drinken, want groentesappen bevatten weinig calorieŽn waardoor je er niet dik van wordt.
    Ook krijg je er geen overvol gevoel van, maar wel een vol gevoel. Dat is juist prettig, want het volle gevoel remt je eetlust. Op deze manier helpen de sappen je met afslanken.
  3. Groentesappen zijn lekker, heerlijk fris en je kunt er eindeloos mee variŽren. Eventueel kun je de sappen op smaak brengen met ui, knoflook(poeder), kruiden en of specerijen.
  4. Omdat groentesappen zo gezond zijn, krijg je er veel energie van en je voelt je lekker fris en fit!
Groentesappen zijn in de winkel te koop, maar je kunt ze beter zelf maken. Je bent dan goedkoper uit en het sap is vers. Bovendien gaat de bereiding heel gemakkelijk: met een staafmixer of een groentepers kun je binnen een mum van tijd je favoriete sap uitschenken.
Wanneer je alleen een staafmixer hebt, dan ben je enigszins beperkt. De mixer is namelijk niet geschikt voor harde groentes als wortel, kool of broccoli, tenzij je deze vooraf kookt of stoomt. Daarentegen zijn komkommer, tomaat, meloen en bietjes wel zacht genoeg.

Tip: Mix of pers de groenten iets langer dan nodig is. Dan wordt je sap luchtig en dat smaakt nog lekkerder.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum