Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Sporten | De home-trainer

Ontdek de home-trainer

Dat sporten helpt bij het afvallen is algemeen bekend. Maar helaas schiet het er vaak bij in. Zeker naar de sportschool gaan, want die kan in je gedachten heel ver weg zijn. Een hometrainer is in dat geval een ideale oplossing. En zeg dan niet meteen dat zoiets niks voor jou is. Zo'n apparaat biedt namelijk meer voordelen dan je denkt.

Het prettige van een hometrainer is dat deze thuis staat en dus altijd dichtbij is. Regen, kou of wind, je hoeft de deur niet uit. :) Een ander voordeel is dat je de muziek kunt opzetten die jij wilt, terwijl je bij een sportschool maar moet afwachten of er iets leuks gedraaid wordt. Of kies voor de tv, en bekijk je favoriete programma tijdens het trainen.
Verder is het prettig dat je ook voor even kunt sporten. Je gaat niet voor 10 minuten naar de sportschool, maar 10 minuten op de hometrainer is wel iets om te doen. Andere manieren om het bewegen zo aantrekkelijk mogelijk te maken zijn:
  • Beloof jezelf na het sporten een heerlijk ontspannend bad.
  • Train zo mogelijk op vaste tijdstippen en op vaste dagen in de week, en hou je eraan. Houd eventueel een lijstje bij en vink af wanneer je hebt getraind. Dit werkt extra stimulerend.
Als laatste adviseren we je om altijd naar je lijf te luisteren. Ga dus niet keihard sporten als je eigenlijk doodmoe bent. Gebruik echter vermoeidheid niet als een excuus om te verzuimen. Want vaak is dat niet terecht omdat je tijdens het sporten weer opleeft. Mocht het je toch zwaar vallen, dan kun je eerder stoppen. Je hebt dan in elk geval geprobeerd om je aan je voornemen te houden. Dat voorkomt dat de klad er in raakt, en waarschijnlijk voel je je meer voldaan.

De aanschaf


Ben je van plan om een home-trainer te kopen? Kies dan je favoriete apparaat. Dat kan de fiets zijn, de steps, de crosstrainer of de loopband.
En kijk eens op tweedehandssites. Gebruikte hometrainers doen het vaak nog prima en ze zijn een stuk goedkoper dan een nieuwe uit de winkel.

Bedenk verder dat een home-trainer een eenmalige aanschaf is. Dit is heel fijn, want is het apparaat eenmaal van jou, dan heb je er geen omkosten meer aan, terwijl de sportschool telkens om een betaling vraagt ...

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum