Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Overgewicht | Eetlust

Eetlust

Tem je eetlust, maar niet met een ijzeren discipline. Want daarmee onderdruk je je honger en dat is niet gezond en je (lekkere) trek komt uiteindelijk dubbelhard terug...

Zien eten is doen eten
Als jij je anderen ziet eten, dan is de kans groot dat je ook trek krijgt. Ergens is dat een beetje vreemd, want je eetlust hoort alleen afgestemd te zijn op je hongergevoelens. En natuurlijk bestaat daartussen een duidelijk verband, maar daarnaast wordt de eetlust eveneens vaak geprikkeld door invloeden van buiten af.
Lees verder
Eten en verzadiging
Het klinkt allemaal zo eenvoudig: afvallen is een kwestie van minder eten. Alleen, minder eten is niet zo eenvoudig. Hoe slaag je er in om een deel van je voeding te weerstaan? Misschien op de ouderwetse manier, met veel discipline? Of met een dieet? Want met een eenzijdig eetpatroon eet je vanzelf minder.
Lees verder

 
Hoe ga jij om met lekker eten?
Eetlust betekent dat je trek hebt in eten. Dit is heel mooi, want zonder eetlust zouden we doodgaan van de honger. Verder zorgt onze eetlust ervoor dat we kunnen genieten van onze maaltijden en tussendoortjes.
Lees verder

Alle artikelen over 'Eetlust'

Eten voor het lekkere Last van lekkere trek?
Eet jij meer in de winter? Een excuus voor overgewicht?
Eet je eetlust weg! Wat is eetlust?
Verminder de eetlust Afvallen en gebrek aan wilskracht

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum