Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid Diëten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Kauwen maakt slank

Kauwen maakt slank

Kauw je slank met (zoethout)wortel, komkommer of met kauwgom. Want je kaken laten gaan is een prima hulp bij het afvallen. Dus koop snel iets om op te bijten als je graag wat kilo's wilt verliezen. Lees verder hoe dat zit...

Dat kauwen slank maakt heeft verschillende redenen:

  • Kauwen is een vorm van lichaamsbeweging; je kaken verbranden daarbij energie. Niet dat je er meteen kilo’s van afvalt, maar op jaarbasis kan het een gewichtsverlies van 5 kilo opleveren. (!)
  • Goed kauwen van maaltijden en tussendoortjes geeft een beter verzadigend gevoel, waardoor je minder eet.
  • Kauwgom of een (zoethout)wortel vervangen extra tussendoortjes en dat scheelt calorieën.
  • Daarnaast is kauwen ontspannend en ook op die manier kan een wortel of iets dergelijks je helpen met afslanken; het voorkomt dat je naar een koek of iets anders grijpt bij onvrede of stress.

Waarom ontspannend?


Bij stress worden spieren aangespannen. Ook de kaken kunnen strak staan van de zenuwen. Dit klinkt misschien een beetje overdreven, omdat je het lang niet altijd in de gaten hebt. Immers, een verhoogde spierspanning is een sluimerende en onbewuste toestand. Maar dat wil niet zeggen dat je er geen last van hebt. Helaas maken gespannen spieren ons (nog) ontvankelijker voor stress en ziektes. Daarom is het belangrijk om spieren soepel te houden.
Tijdens het kauwen komt de opgehoopte energie (=spanning) vrij.
Of eigenlijk: we kauwen de spanning weg. Om diezelfde reden is lichaamsbeweging in het algemeen een goed middel tegen stress. Oké, weet wel dat enkel kauwen en sporten geen problemen oplossen; daarvoor is het nodig om je verhaal te doen en om moeilijkheden aan te pakken. Beweging en kauwen kun je zien als een hulp in tijden van stress.

Let op!
  • Kauwgom stimuleert dan wel het kauwen, maar we krijgen daarbij minder goede stoffen binnen als suiker, zoetstoffen en kleine stukjes van het gom zelf. Gebruik dit product daarom met mate. Beter is om vooral tijdens de maaltijden zelf goed te kauwen.
  • Zoethout bevat een stofje wat de bloeddruk kan verhogen. Hou daar rekening mee als je hier gevoelig voor bent.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum