Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Slank door de juiste kleding

Slank door de juiste kleding

Binnen 5 minuten 10 kilo slanker... dat willen we allemaal!
Maar helaas is dat niet mogelijk. Wel kunnen we slanker lijken als we de juiste kleding dragen.

Kleding kiezen is niet makkelijk. Dik of dun, veel vrouwen hebben moeite om iets moois te vinden. En bovendien: wat vind je eigenlijk mooi?
Misschien weet je precies wat je graag draagt. Maar het zou kunnen dat je je smaak laat leiden door de mode en door anderen. Dat kan heel inspirerend zijn, want met telkens een nieuwe kledingstijl voel je je weer even een ander mens. Maar blijf wel kritisch als je graag wilt dat kledingstukken je ook goed staan. Laat je je te veel beÔnvloeden door 'buitenaf', dan loop je het risico om dit uitgangspunt uit het oog te verliezen. Je hebt dan wel leuke kleding, maar wat heb je er aan als deze juist minder mooie delen van je figuur accentueert?
Kies daarom bewust met behulp van de volgende kledingadviezen:

 1. Neem je ideeŽn omtrent kleding gauw over? Ofwel, draag je iets omdat het bij een ander zo mooi staat? Wees dan alert en bedenk dat ieder figuur en uiterlijk anders is. Want wat de een goed staat, past niet automatisch bij jou...
  Neem dus geen kledingsstijl klakkeloos over, maar kijk goed in de spiegel om te beoordelen hoe jou iets staat.
 2. Koop niet om te kopen, maar schaf alleen iets aan als het geheel naar je zin is.
  Twijfel je? Ga dan na of je zin hebt om de kleding bij thuiskomst meteen aan te trekken, of ga na of je de eventuele aankoop zou willen dragen tijdens belangrijke afspraken of op feestjes. Bij deze vragen krijg je heel makkelijk een duidelijk antwoord.
 3. Laat je niet gek maak door de mode. Want wat 'in' is, hoeft niet altijd mooi te zijn. Bij modehuizen en kledingmerken is het belang van mooi vaak ondergeschikt aan origineel. Immers, alles moet anders dan voorgaande jaren en anders dan bij anderen. Dit vergt behoorlijk wat creativiteit en kleding moet wel van hele goede (mode)huize(n) komen, willen mooi en origineel samengaan.
 4. Ken je figuur. Weet wat je mooie en je minder mooie delen zijn.
  Ofwel: waar kun je accent op leggen en wat kun je beter verhullen?
  Heb je bijvoorbeeld een buikje? Draag dan geen korte truitjes en heupbroeken. Daarentegen kunnen langere shirtjes, hoge broeken en getailleerde jasjes je buik verbloemen.
  Heb je bredere heupen? Draag dan geen opvallende centuur en broeken met lijntjes.
  Bredere schouders kun je het best camoufleren door het dragen van truien met een wat wijdere hals.
 5. Donkere kleuren kleden slank af, maak daar gebruik van.
  Toch willen we je van opdieet.nl niet adviseren om altijd in het zwart te lopen; daar word je niet vrolijk van. Dus trek ook eens wat fleurigs aan. Maar draag donkere kleding als basis. Maak daarbij gebruik van laagjes en kies voor een zwart shirtje onder een (fel)gekleurd truitje.
 6. We kopen graag leuke kleding maar we dragen liever iets met een fijne pasvorm en met zachte materialen. Voel daarom goed aan de stof, voordat je tot de koop overgaat.
 7. Draag natuurlijke materialen zoals katoen zonder stretch.
  Stretch maakt je kleding hard, stug en strak. Dit kan je een benauwd gevoel geven en doordat de stof als het ware aan je huid kleeft, is het niets verhullend.
  Katoen ademt en het spant niet rond je lichaam, maar is soepel en glooit er mooi omheen.
  Helaas wordt bijna elk shirtje en truitje verweven met stretch. Dus het wordt even zoeken naar iets van zuiver katoen.
 8. Draag de juiste maat, want zowel te grote als te kleine kleding maken je groter dan je bent.
  Verhul je dus niet in wijde bloeses en truien; deze maken je kollosaal, maar voorkom dat je je vetrolletjes met te kleine shirtjes omlijnt (of eigenlijk: accentueert).
 9. Maak je lichaam strak. Ook met overgewicht lukt dat. Goed ondergoed helpt je daarbij. Draag een stevige beha en een plattere buik krijg je met een corrigerende oma-onderbroek.
 10. Let op kwaliteit. Goedkoop ogende kleding staat slordig, rommelig en daardoor minder mooi. Beoordeel daarom de kleding zoals een expert dat zou doen en let daarbij op de afwerking, de stoffen, de (hals)boordjes en het model:
  - Afwerking: niemand wil kleding met rafels, maar het kan wel worden verkocht...
  - Stoffen horen niet of nauwelijks doorschijnend te zijn, tenzij dat bedoeld is. Maar in principe tekenen mooie stoffen ondergoed zoals een hempje of een beha dus niet af.
  - Halsboordjes: over de het algemeen geldt: hoe smaller de (hals)boordjes, hoe mooier.
  - Bekijk of het model mooi en symmetrisch is uitgesneden.
  Mooie kleding hoeft overigens niet per sé duur te zijn of andersom: een hoge prijs biedt geen garantie dat je goed zit. Ook bekende merken kunnen zomaar iets in elkaar flansen. Let daarom altijd op de kwaliteit.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum