Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Zware kleuters worden vaker obees

Zware kleuters worden vaker obees

Kinderen die op hun 5e te zwaar zijn, groeien lang niet altijd uit de extra kilo's. Ten minste, zo blijkt uit een onderzoek van de Emory Universiteit. Want vaak hebben de kinderen na 10 jaar nog steeds last van overgewicht. Aandacht voor een goede gezondheid voor (te) mollige kleuters is dus extra belangrijk.

En die aandacht schiet nog wel eens tekort, omdat een 5e-jarige nu eenmaal best wat ruimer in het vel mag zitten*. Bovendien staat een beetje overgewicht bij sommige kindjes juist schattig, waardoor het allemaal niet zo zorgelijk lijkt. Ofwel, ouders zien niet altijd een noodzaak om te letten op het eetgedrag van hun kroost. Wat verder niet meehelpt, is dat de meeste kinderen een voorliefde hebben voor alles wat zoet smaakt of in de richting komt van pizza, patat of pannenkoeken. Zorg jij dan maar eens dat je zoon of dochter uitgroeit tot een (vol)slanke den.


Nog lastiger wordt het als je zelf als ouder ook gek bent op lekkernijen. Immers, je kunt je kind niet iets verbieden, terwijl jij geniet van een koek of een stuk chocola. Maar ook als dit niet het geval is, kan je kind van allerlei lekkers toegestopt krijgen bij vriendjes of vriendinnetjes... Dit alles lijkt een goed voedingsbeleid haast onmogelijk te maken.

En inderdaad, afvallen is niet makkelijk, zeker niet voor kinderen. Maar laat je als ouder nooit ontmoedigen om te werken aan een gezond gewicht bij je kind. Wees daarbij niet bang dat je je kind tekort doet. Het tegenovergestelde is namelijk waar: kinderen worden niet gelukkig van te veel kilo's, een mindere conditie en een snoep- of snackverslaving. Bedenk verder dat je je zoon of dochter niet op een streng dieet hoeft te zetten. Dat is namelijk wat veel ouders doet afschrikken. Het gaat er om dat je een prettig voedingsbeleid hanteert, wat gezond is en goed is vol te houden, voor elke dag.

Lees daarvoor verder op kinderen en overgewicht.

* Vullen en strekken
Kleine kinderen horen wat molliger te zijn, om vervolgens in de lengte uit te groeien (te strekken) tot de puberteit, waarin het lichaam zich meer gaat vullen om daarna weer wat te 'strekken'.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum