Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Profiteer van knoflook op z'n lekkerst

Profiteer van knoflook op zín lekkerst

Heb je knoflook ooit gebakken in de oven? Het is een aanrader, want een paar doorstoofde teentjes geven een goed accent voor bij de maaltijd of bij een borrelhapje.
Maar knoflook doet nog meer, zowel voor je lijf als voor de smaak, en okť, ook voor de nasmaak. Die sterk riekende adem, dat is een nadeel, maar laat daarvoor geen teentje(s) staan. Want er zijn mogelijkheden om de geur tot een minimum te reduceren.


Zelf vind ik een goed opgebakken knoflook werkelijk een delicatesse. Het wordt een moesje wat heerlijk combineert tussen andere gestoofde groentes als tomaat, paprika en courgette.
Verder geeft de sterke smaak die de bol heeft, een goed verzadigd gevoel, wat bovendien zout (deels) kan vervangen.
Daarnaast is knoflook mede door zijn zwavelverbindingen een ware viruskiller en daardoor een prima middel om griep, verkoudheden en andere ziektes buiten de deur te houden.
De beruchte adem kun je verhelpen door knoflook (extra) lang te laten garen, ofwel in de oven, ofwel in de keukenpan. Ook kan peterselie je helpen, want dit kruid neutraliseert de knoflookgeur: door op een paar blaadjes te kauwen, fris je je adem op.

Heeft knoflook effect op de slanke lijn?


Ja en nee. Het is geen middel waarvan vetcellen wegsmelten, maar je komt er zeker niet van aan. De bol bevat weinig calorieŽn, vooral als je deze zonder vet in de oven gaart. Verder kan knoflook door zijn gezonde eigenschappen de stofwisseling ten goede komen, wat het afvallen enigszins bevordert. Bovendien geeft een sterke smaak zoals knoflook heeft, eerder verzadiging, waardoor je makkelijker en eerder stopt met eten.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum