Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Koekjes

Koekjes, taartjes en cakejes van de beste bakker

Koek, cake en taart kun je kopen bij de supermarkt of bij een bakker. Voor jou maakt het misschien niet zo veel uit waar je de lekkernijen vandaan haalt, maar voor je gezondheid wel. In supermarktkoekjes zitten namelijk transvetzuren (ofwel: keiharde vetten), terwijl een goede (biologische) banketbakker z'n producten maakt op basis van roomboter of zuiver amandelspijs. En dat is een enorm verschil, als het om de conditie van je aderen gaat...

Dus wil je op je gezondheid letten en toch lekker blijven snoepen?
Verwen jezelf dan met iets lekkers van de bakker.

Natuurlijk kun je ook zelf iets bakken. Dat is nog beter omdat je dan de allerbeste ingrediŽnten kunt gebruiken:
Denk daarbij aan een stukje appeltaart met extra veel appels en met deeg van volkorenmeel. Of maak een volkorencake met scharreleieren, of wees creatief met zomerfruit.

Lekkers in huis


Vind je het verleidelijk om een gehele taart of cake in huis te hebben? Maak dan in eerste instantie de basisingrediŽnten zoals het beslag, deeg en de vulling. In de koelkast kun je dat een tijdje bewaren. Koop vervolgens kleine cakevormpjes. Dan kun je telkens een klein taartje maken.

En wat als je aan het lijnen bent?


Misschien passen koekjes en taartjes niet in je dieet. Maar het lijnen wordt wel makkelijker als je jezelf af en toe iets lekkers gunt. En hoe makkelijker je afslankpoging, hoe beter het resultaat.
Neem dus af en toe iets lekkers. Zie dat niet als zondigen, maar als genieten. Dat is een groot verschil! Zondigen kan leiden tot frustraties en boosheid, waardoor je geneigd bent om meer te eten. Terwijl genieten leidt tot voldoening. Je voelt je prettig en je zult je niet overeten.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum