Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŰten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | De lekkerste cappuccino maak je zelf!

De lekkerste cappuccino maak je zelf!

Cappuccino is koffie vermengd met schuimige melk naar Italiaans recept.
Het meeste schuim ligt op de koffie, vandaar de naam cappuccino. Cappuccino betekent namelijk cappuchonnetje of hoedje en in dit geval dus: hoedje van melk.
In elk cafÚ of restaurant kun je deze koffie bestellen, maar je kunt de drank ook zelf bereiden met behulp van een melkopschuimer.

Echter, niet alle cappuccino's smaken even lekker. Dus daarom de vraag: Hoe maak je nu een originele cappuccino naar Italiaans recept?

Vaak wordt de drank als volgt gemaakt:
Men neemt een kop koffie waarop de melkschuim wordt geschept.
Een logische bereiding, zou je denken. Maar het kan lekkerder.
Want het geheim van een echte cappuccino is dat deze volledig is vermengd met het schuim. Om dit te verkrijgen, giet je allereerst de opgeklopte melk in een kop en roer vervolgens heel langzaam de koffie er door heen. Voeg daarna een flinke schep van de schuimige melk toe voor de heuse 'cappuchon.' Als laatste een beetje cacao en dan... genieten maar!

Cappuccino heeft trouwens een aantal voordelen boven gewone koffie:
  • De drank is goed voor de lijn: cappuccino bevat weinig calorieŰn, terwijl de drank je een vol gevoel geeft. Dat komt door de opgeklopte lucht. En dat is alleen maar voordelig, want van lucht kun je niet aankomen. :)
  • De drank bevat minder cafe´ne dan gewone (zwarte) koffie, omdat melk cafe´ne afbreekt. Het nadeel van cafe´ne is dat het de eetlust opwekt, zeker als je daar gevoelig voor bent.
  • Wellicht vind jij cappuccino gewoon lekkerder dan gewone koffie? Vooral als deze op de juiste manier is bereid! :)


Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum