Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Afvallen met kokosvet

Afvallen met kokosvet

Vet wat gezond is, lekker smaakt en waar je niet dik van wordt. Zou dat geen droomvet zijn? Vast wel, maar onmogelijk, denk je waarschijnlijk.
Tja, het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet! Want zulk vet (ofwel: 'mager' vet) bestaat en is te koop bij betere supermarkten en reformhuizen.

We hebben het hier over kokosvet, want dit soort is anders dan andere vetten. Dat komt omdat het heel snel verbrandt, waardoor het wegsmelt voor het enig vetcel kan bereiken...

Verder is kokosvet gezond, het bevat namelijk stoffen waar virussen niet tegen kunnen en houdt daarom griep en verkoudheid buiten de deur.
Daarnaast kun je het prima verhitten, omdat het goed bestand is tegen hoge temperaturen. Even ter vergelijking: olie wordt stroperig na (langdurige) verhitting en er komen gifstoffen vrij. Bij kokosvet gebeurt dat niet, waardoor je er verantwoord mee kunt bakken en frituren.

Ben je nog niet overtuigd? Dan zou je eigenlijk de boeren in Afrika moeten spreken. Er is namelijk een tijd geweest dat de Westerse landen geen kokosvet wilden kopen waardoor er een overschot ontstond. Geen nood dachten de boeren in Afrika, omdat ze nu hun varkens konden vetmesten. Maar helaas viel dat tegen, want de dieren kwamen geen gram aan. Jammer voor de Afrikaanse boeren, maar fijn als je vet wilt eten en slank wilt blijven; kokosvet biedt dan uitkomst!

De smaak


Kokosvet heeft een milde kokossmaak die enigszins zoetig is. Kinderen zullen er vast van houden en wellicht kun jij de smaak ook goed waarderen.

Tips:

  • Met dit vet kun je kokoskoeken bakken. Wanneer je bovendien de suiker vervangt door biologische honing, dan heb je een heerlijk en verantwoord koekje!
  • Als je boter of margarine vervangt door kokosvet, blijf dan wel half(volle) zuivelproducten eten of drinken. Want deze producten leveren belangrijke voedingsstoffen als vitamine A en D.
    Overigens, ook eieren, vis, pate en felgekleurde groente bevatten ook vitamine A en of D.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum