Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Vis doet langzaam eten

Vis doet langzaam eten

We hebben het reeds vaker geopperd: door langzaam te eten zal je tijdig stoppen met eten en dat helpt bij het afslanken.
Om je tempo laag te houden is rust en ontspanning belangrijk, en daarnaast spelen de soort voedingsmiddelen een rol. Neem geen maaltijd die hap-slik-weg is, maar kies iets om goed op te kunnen kauwen. Of nog beter: ga voor vis!

Vis is weliswaar zacht van structuur, maar door de (mogelijke) aanwezigheid van graten moet je wel bewust eten. Zeker bij grotere graten is vis voor een snelle hap link, waardoor langzaam eten werkelijk van levensbelang wordt!


Kies uiteraard voor verse en eerlijke vis, en geen filet, vissticks, lekkerbek of iets uit blik waaruit de graten verwijderd zijn. Dus op naar de visboer voor een heuse kabeljauw, zalm(moot) of makreel.

Extra


Vis is heel gezond, maar het bevat ook minder gezonde stoffen door de vervuilde zeeŽn. Het algemene advies is om 2 x per week vis te eten, waarvan 1 x vette en 1 x magere vis.

Bang om aan te komen met vette vis?


Het scheelt dat omega 3 vetzuren snel verbranden of worden gebruikt als bouwstof, waardoor ze niet worden opgeslagen in het vetweefsel. Bovendien scheelt het dat je door de graten langzamer eet en dat helpt bij het afslanken.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum