Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Kant- en klaar maaltijden

Maken kant- en klaar maaltijden zwaar?

We worden steeds dikker, terwijl we qua calorieën niet meer eten dan vroeger. We bewegen wel minder en we eten anders. Onze traditionele en bewerkelijke maaltijd heeft grotendeels afgedaan en is verruild door afhaalmaaltijden of door iets kant&klaars...En ook dat maakt dat we zwaarder zijn geworden.

Wat is er mis met de 'gemaksmaaltijden'?


Allereerst zijn het de verkeerde vetten. Dat afhaal- en kant&klare maaltijden deze vetten bevatten is niet voor niets. Om bederf en smaakverlies te voorkomen moeten de ingrediënten enigszins bewerkt zijn. Vetzuren worden daarbij verhit, waardoor ze stabieler worden. Hierdoor kunnen micro-organismen ze moeilijker verteren en dat zorgt voor de langere houdbaarheid. Maar om diezelfde reden geeft dit problemen in je lijf. Want net als schimmels en bacteriën hebben ook je lichaamscellen moeite met deze stabiele vetten. Allereerst tijdens de vertering, maar de verbranding kan ook problemen opleveren. Daarom kiest je lichaam liever voor andere energiebronnen zoals koolhydraten en onbewerkte vetten. En wat moet er vervolgens met de stabiele vetzuren gebeuren? Inderdaad, die blijven in je bloed achter waar ze na een tijdje als afval worden opgeslagen in het vetweefsel. En dat merk je aan je lijf en op de weegschaal...

Verder bevatten veel kant-en-klaarmaaltijden suiker (ook al zou je dat niet altijd verwachten!), terwijl de hoeveelheid vezels, vitamines en mineralen aan de magere kant kan is...

Terug in de tijd?


Was vroeger alles beter? Nee hoor, lang niet alles, maar het eten wel! Misschien heb je niet altijd zin om elke dag een (half) uur in de keuken te staan. Gelukkig is dat ook niet nodig. Het gemak van deze tijd levert een snelle traditionele maaltijd. Groenten uit de diepvries, (zilvervlies!) snelkookrijst en aardappels uit de koeling zijn prima. Koken is bijna opwarmen geworden. En wat het vlees betreft, een oud-Hollandsche biefstuk of een haring is lekker, gezond en van zichzelf al bijna kant-en-klaar!
Dus...kook snel en eet gezond en smakelijk!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum