Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Meditatie als hulpmiddel bij afslanken

Meditatie als hulpmiddel bij het afslanken

Heb je trek in snoep, koek of juist iets hartigs? Duik dan niet meteen je keukenkastjes in, maar tel eerst tot tien, of liever: neem een (korte) rustpauze. Want in een paar minuutjes tijd kun je je aardig ontspannen en dat voelt niet alleen prettig; ontspanning maakt je ook weerbaarder tegen lekkere trek.
Neem daarom af en toe wat gas terug en wil je echt effectief uitrusten?
Doe dan een meditatie-oefening.
Lees verder hoe meditatie jou kan helpen.

Bij meditatie breng je jezelf in evenwicht en dat is heel belangrijk bij het afslanken. Want ben je uit balans, dan grijp je (eerder) naar genotsmiddelen die je energieniveau bijsturen. Denk maar eens aan (veel) koffie in de morgen of wijn en bier ’s avonds na het werk. Vaak gaan deze dranken gepaard met koekjes of zoutjes en die zorgen voor extra kilo’s...
Gun jezelf daarom elke dag minimaal tien minuten rust, bij voorkeur in de vorm van meditatie. Want met wat meer ontspanning en balans zul je merken dat je dag en je eetpatroon makkelijker verlopen.
Natuurlijk zal een kopje koffie, een koekje of een wijntje nog steeds niet verkeerd smaken. Maar doordat je net wat lekkerder in je vel zit, is de behoefte eraan minder groot. En dat maakt je weerbaarder om verleidingen beter te weerstaan, met gewichtsverlies als resultaat!

Let wel: meditatie is een kwestie van volhouden. Dus gooi het bijltje er niet meteen bij neer als je geen verandering merkt; het effect laat nu eenmaal even op zich wachten.

Praktisch:
Creëer een goed moment voor jezelf, bijvoorbeeld voor het ontbijt, ’s avonds na het eten of voor het slapen gaan. Zorg dat dit jouw moment wordt en maak het zo aangenaam mogelijk met meditatiemuziek, gedempt licht en eventueel met de geur van een heerlijke aroma-olie. Op deze manier heb je geen discipline nodig, maar je zult juist gaan uitkijken naar de tien minuutjes rust en ontspanning.

Heb je nooit gemediteerd en weet je niet goed hoe dit moet? Zoek dan eens op internet of ga naar een bibliotheek of een boekshop, want er bestaan vele boeken over dit onderwerp. Ook zijn er meditatiecursussen en zelfs meditatieweekenden.
Maar hoeveel je er ook over kunt weten..., bedenk dat het bij meditatie gaat om concentratie. Je kunt je concentreren op je ademhaling of op iets anders. Als je je maar ergens goed op focust, zodat je nergens meer aan denkt. Op deze manier laat je je gedachtes los, zodat je hersenen de gelegenheid krijgen om zich goed te ontspannen.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum