Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Mindfulness bij afslanken

Mindfulness bij afslanken

Mindfulness is 'in' en vanwege het succes wordt het tegenwoordig bij veel therapieŽn ingezet. Maar ook bij het bereiken van gewichtsverlies kan het z'n vruchten afwerpen. Ik begeleid mijn cliŽnten daarbij en zij zeggen er veel baat bij te hebben. Bovendien is het een heel prettig hulpmiddel wat eigenlijk iedereen in z'n leven zou moeten creŽren.

Hier en nu


De essentie van mindfulness is dat je leeft in het hier en nu. Meditatie kan je daarbij helpen, maar dat hoeft niet. Op zich is meditatie heel rustgevend, maar wellicht ervaar jij het als saai, en kun je de discipline niet opbrengen om je hiermee dagelijks bezig te houden. Ga jezelf dan niet kwellen met allerlei oefeningen, maar beleef op andere manieren het hier en nu. Belangrijk daarbij is het gevoel om in een flow te zitten; je bent dan in opperste concentratie waardoor je daarbuiten alles en jezelf helemaal vergeet. Je denkt dus ook niet aan eten, terwijl je ondertussen wel calorieŽn verbrandt.


Flow


Hoe beland je in een flow, vraag je je wellicht af? Doe allereerst iets wat je leuk vindt en wat je aandacht volledig opeist. Denk daarbij aan een goed boek of een mooie film. Maar ook tijdsdruk helpt je om je goed te concentreren. Dus een beetje haast hebben, is helemaal zo slecht nog niet. Hoewel het natuurlijk niet te gek moet worden, want tijdnood leidt tot stress, en dat kan overmatig eten juist uitlokken. Vind dus de middenweg hierin.

Lukt het je niet om in een flow te geraken? Probeer in elk geval actief te zijn. Vermijd zo veel mogelijk bezigheden als doelloos internetten en het bekijken van oninteressante tv-programma's waar je uiteindelijk alleen maar duf van wordt en wat juist stimuleert om te eten...

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum