Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Olie en vet | Olijfolie

Zo past olijfolie in jouw dieet

Hoe vet en calorierijk olijfolie ook is, toch is deze olie niet dikmakend.
Dat komt omdat je lichaam dit vet makkelijk verbrandt, waardoor de calorieŽn verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dus wil je een smeuÔge maaltijd zonder aan te komen? Wees dan royaal met dit groene spijsvet.

Echter, om te profiteren van de voordelen van olijfolie is de kwaliteit van essentieel belang. Schaf daarom een goede olijfolie aan (liefst biologisch en extra vierge), bewaar deze zorgvuldig en verhit de olie niet of minimaal.
Kijk voor uitleg hierover bij: www.opdieet.nl/olie.htmWanneer gebruik je olijfolie?


Vaak wordt de olie vermengd door de sla of rauwkost, maar door z'n lekkere en zachte smaak past het groene vet eigenlijk overal bij. Bijvoorbeeld over de aardappels of door de spaghetti. Verder smaakt de olie lekker op een pistoletje met kaas en tomaat (in plaats van boter of margarine). Om deze reden kun je de olie in de vriezer bewaren, zodat deze wat minder vloeibaar is. In olijfolie bakken is ook lekker, maar doe dit met mate, met een deksel en op een laag vuur, want de rauwe olie is nu eenmaal beter...

Waarin kun je dan het best bakken? Helaas verandert elk oliesoort ongunstig bij verhitting. Roomboter en kokosvet hebben dit niet waardoor dit goede alternatieven zijn.

Gezond


Olijfolie is niet alleen goed voor de lijn, maar ook voor de gezondheid.
Dat komt omdat de olie waardevolle stoffen bevat als anti-oxidanten die de cellen beschermen tegen veroudering.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum