Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Paranoten

Eet paranoten voor een beter milieu; steun het regenwoud

Eten voor een goed doel, dat kan! Door voor producten te kiezen die goed zijn voor het milieu. Paranoten zijn daarvan een voorbeeld, omdat deze groeien in het regenwoud. Door de handel van deze voedingsmiddelen te stimuleren, steun je dus het behoud van deze belangrijke natuurgebieden. Bovendien doen we onzelf ook een plezier want paranoten zijn ontzettend lekker en gezond!

De noten zijn gezond doordat de bomen waar ze aan groeien zich wortelen in een zeer vruchtbare en schone grond. Hierdoor nemen ze veel goede stoffen op, waaronder selenium. Dit mineraal komt in onze voeding weinig voor. Veel mensen hebben dan ook een tekort aan selenium. Toch heb je deze stof dagelijks nodig. Eet daarom alleen al enkele paranoten per dag.
Verder bevatten paranoten goede vetzuren en ze zijn gewoon ontzettend lekker en prima geschikt als tussendoortje, bijvoorbeeld bij de thee. Maar bij je warme maaltijd vermengd in een salade, combineren ze ook heel goed.

Let verder op het volgende:

  • Hoewel paranoten erg gezond zijn, kun je er beter niet te veel van eten.
    Ten eerste bevatten de noten aardig wat calorieŽn, waardoor je er dik van kunt worden. Verder is een overmaat aan selenium niet goed voor je.
  • Slik je multivitamine en mineralen? Matig dan vooral met paranoten.
  • Kies voor ongeroosterde paranoten, want bij verhitting veranderen goede vetzuren in minder goede vetzuren.
  • Naast selenium bevatten paranoten veel vitamine B1. Onder normale omstandigheden hebben we aan deze vitamine geen gebrek. Echter, in stressvolle situaties of bij een overmatige consumptie van koffie, alcohol en of suiker is vitamine B1 een welkome aanvulling.
  • Bewaar de noten koel en donker en liever niet in plastic. Want de vetten uit dit materiaal kunnen zich makkelijk vermengen met de vetten uit noten. Op die manier krijg je plastic binnen en daar zit je lichaam natuurlijk niet op te wachten.

Wat doet selenium voor je lichaam?


Selenium ondersteunt de werking van vitamine E. Samen beschermen ze de wanden van onze lichaamscellen tegen beschadiging. Op deze manier blijven schadelijke stoffen buiten de cellen, waardoor deze goed blijven functioneren. Selenium is dus een heel nuttig mineraal!

Bang om aan te komen?


Paranoten bevatten behoorlijk wat calorieŽn. Toch is een handje van deze noten zeker niet dikmakend. Dat komt doordat gezonde vetten een langer verzadigd gevoel geven waardoor je uiteindelijk minder eet.
Verder worden goede vetten gebruikt als bouwstof, er worden bijvoorbeeld hormonen van gemaakt. Of de vetten belanden in je huid, waar ze zorgen voor een mooi 'waslaagje'. Ofwel, goede vetten geven je een stralende en zachte huid!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum