Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Geen brood maar poffertjes

Geen brood maar poffertjes

Verwen je kinderen eens met poffertjes, want ze zijn ontzettend lekker, feestelijk en gezond. Dus maak er een grote schaal van en serveer deze in plaats van een broodmaaltijd.

Gezond


Poffertjes zijn gezond omdat het beslag deels van boekweit wordt gemaakt. Boekweit lijkt op (tarwe)graan, heeft een goede kwaliteit van eiwitten, maar - in tegenstelling tot tarwe - bevat het geen gluten. En dat maakt boekweit tot een mooie variant. Niet dat het eten van glutenhoudende voedingsmiddelen een verkeerde keuze is. Maar gluten zijn nu eenmaal moeilijk verteerbaar en daarom is het voor de darmen goed om eens wat anders te eten. Vooral voor kinderen is dat aan te raden omdat hun verteringsorganen nog niet volledig zijn uitgegroeid en daardoor ook wat kwetsbaarder zijn.

Lekker maar dikmakend?


Ben je bang dat poffertjes dikmakend zijn? Enigszins begrijpelijk is deze angst natuurlijk wel, want het beslag bevat ook ei en (volle)melk en het is de bedoeling dat de poffertjespan wordt ingevet met een beetje roomboter. Volle ingrediŽnten dus, wat meteen hun romige smaak verklaart waardoor poffertjes juist zo lekker zijn...
Maar of je er dik van wordt?
Okť, poffertjes bevatten vet, maar dat doet brood met kaas ook...
Ach, hou je portie gewoon een beetje bescheiden en dan is er niets aan de hand. Wanneer je bovendien de suiker vervangt door kokosvezels (zie in onderstaande tips), dan hoef je voor het ontstaan van een extra vetrol niets te vrezen....

Extra tips:

  • In plaats van poffertjes kun je van het beslag ook flensjes maken.
  • Omdat poffertjesbeslag niet zoet is, kun je de poffertjes of flensjes combineren met hartig beleg. Je kunt er zelfs een warme maaltijd van maken bijvoorbeeld met spinazie en kaas.
  • De poedersuiker kun je vervangen door of vermengen met kokosvezels. Deze zijn ook lekker en staan net zo feestelijk, maar de vezels zijn een stuk gezonder dan suiker.
  • Andere zoetstoffen die iets beter zijn dan suiker zijn (koudgeslagen)honing of ahornsiroop.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum