Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Polyfenolen stimuleren gewichtsverlies

Polyfenolen stimuleren gewichtsverlies

Hoewel dit reeds eerder bekend was, werd dit onlangs weer bevestigd door een nieuw onderzoek. Het gaat om de polyfenolen 'resveratrol' en 'EGCG', toegediend via supplementen. Het effect was een verhoogd energieverbruik van 75 kcal per dag, en een gewichtsverlies van 3,5 kilo per half jaar. 'Moeten' we nu allemaal aan deze supplementen als je wilt afslanken?

Verder onderzoek


Het artikel schrijft dat voor een definitief advies meer onderzoek nodig is. Uiteraard kun je ondertussen de supplementen uitproberen en nagaan wat voor een uitwerking ze hebben op jouw lijf.

Nadelen


Nadeel is wel dat er aan elk pilletje een prijskaartje hangt, terwijl je voor een zelfde hoeveelheid gewichtsverlies net zo goed minder kunt eten, wat juist goedkoper is. Ook weet je bij supplementen nooit of je werkelijk een goed product in handen hebt, aangezien er voor deze middelen niet zoiets als een 'eko' keurmerk bestaat. Zo kan resveratrol uit met landbouwgif bespoten druivenschillen verkregen zijn. Op deze manier kun je naast de gewenste stof ook ongezonde stoffen binnenkrijgen.

Hulpmiddel bij afslanken


Wil je het zekere voor het onzekere, kies dan voor gezonde (biologische) voedingsmiddelen, en eet met mate. Goed voor je lijf en voor je portemonnee, hoewel jij misschien juist een hulpmiddeltje bij het afslanken kunt en wilt gebruiken. Ben je enthousiast geworden over resveratrol en EGCG, laat je dan adviseren door een goede drogist, zodat je hopelijk geen supplementen gaat slikken met kwalijke 'extraatjes'.

Voeding


Wil je de polyfenolen liever alleen uit voeding halen? Eet of drink dan regelmatig druiven, bessen, thee en olijfolie, (granaat)appels, (wal)noten, pinda's en met mate bier en wijn. Of neem eens alcoholvrij bier in plaats van frisdrank. Bedenk echter wel dat het gehalte aan polyfenolen in supplementen megahoog is; het gaat om een dosis die je uit je voeding nooit zult halen. Maar nogmaals, eet je matig en gezond, dan heb je zo'n hoeveelheid polyfenolen ook niet nodig.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum