Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Afslanken: een kwestie van leren...

Afslanken: een kwestie van leren...

We hebben het al eerder geschreven, afslanken is een proces: anders en minder eten is iets wat je moet leren. Je eetpatroon van de ene op de andere dag veranderen is dan ook een methode die zelden succesvol is, zeker als je het roer drastisch wilt omgooien.
Wees dus niet te streng en gun jezelf de tijd om over te gaan naar een ander eetpatroon.
De volgende punten kun je daarbij gebruiken:

  1. Verander je eetpatroon niet te drastisch, maar wijzig deze op een realistische manier. Ga daarbij uit van je huidige eetpatroon en maak er een gezonde 'light' versie van. Dus vervang voedingsmiddelen door gezonde en minder dikmakende alternatieven, waardoor je meer voedingstoffen en minder energie binnen krijgt.
  2. Word creatief met eten, want een calorie-arme maaltijd kan net zo smakelijk zijn als een bord bomvol calorieën. Het is eigenlijk maar net hoe je het klaarmaakt, en vergeet nooit de groentes, omdat deze vulling en stevigheid aan je maaltijd geven, maar tegelijkertijd voor een groot deel uit water bestaan.
  3. Wees niet uit het veld geslagen als het eens mis gaat. Af en toe een slecht moment of een slechte dag overkomt de beste lijners. Hou daar rekening mee, en wees daarover niet boos, maar leer er van.
  4. Laat je inspireren! Wil je je dieet goed blijven volhouden, dan is inspiratie opdoen heel belangrijk, elke dag weer en op allerlei manieren. Denk daarbij aan lezen over voeding of aan een peptalk van een medelijner. Maar ook het gewichtsverlies zelf, je fitter voelen en nieuwe kleren kunnen kopen, werken heel inspirend. Dus zorg voor voldoende steun tijdens het afvallen, zodat je gemotiveerd blijft om door te gaan.
  5. Wil je toch heel graag je eetpatroon van de ene op de andere dag veranderen? Wees ook dan niet te streng voor jezelf, maar gun jezelf de mogelijkheid om iets vrijer te worden met de voeding als blijkt dat je dieet te zwaar is.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum