Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Samen afslanken

Samen afslanken

Wil je graag afslanken, maar gaat het je niet heel gemakkelijk af? Vraag dan steun aan vrienden, familie of nog liever: aan je geliefde. Want uit onderzoek is gebleken dat de partner voor veel lijners een enorme steun is. Immers, hij of zij kan je motiveren als je even in een dip zit, en aan de andere kant kan de man of vrouw van je dromen een enorme stimulans zijn om af te slanken.
Echter, lang niet iedereen heeft een relatie; er zijn genoeg singles die ook wat pondjes willen verliezen. Bovendien is niet elke partner, hoe lief hij of zij ook is, een even goede hulp als het om afvallen gaat.
Ga daarom in dat geval (of sowieso) op zoek naar een of meerdere afslankmaatjes, want op deze manier wordt afslanken makkelijker en gezelliger.

Hoe ga je te werk?
Heel simpel: vertel aan iedereen jouw plannen en dan stuut je vast op mensen die daar geinteresseerd in zijn. Mocht dit echter onvoldoende opleveren, dan kun je gebruik maken van internet. Vooral Social Media als hyves en facebook lenen zich daar prima voor. Met name het gemak van deze sites (je hoeft je huis niet uit!) is een voordeel. Het nadeel is dat je landelijk 'opereert' en je hebt meer aan gelijkgestemden uit de buurt...
Daarom is het wellicht handiger als je terugvalt op oudere methodes als prikborden bij supermarkten en buurthuizen en advertenties in plaatselijke kranten.

Wat kun je doen?

Stel, je hebt een groepje bij elkaar gesprokkeld, wat dan?
Neem dan de leiding door de contacten met je groepje goed te organiseren. Want elkaar regelmatig zien (1 keer per week of per twee weken) is erg essentieel voor de motivatie. Dus zorg dat de contactgegevens, data en locaties in elk geval duidelijk zijn. Bij locaties kun je denken aan een grand cafť, een buurthuis of wisselend bij elkaar thuis.
Verder is het uiteraard leuk als je allerlei tips en ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Daarover zou je met de groep kunnen gaan brainstormen. Dit levert al gauw heel wat informatie op zodat je meteen voldoende gesprekstof hebt.
Maar je kunt ook met elkaar afspreken om naar nieuwe info te struinen. Dus haal/koop eens een boek over afslanken uit de bieb of een boekwinkel, ga op zoek naar een handig recept of surf een beetje op internet. Je zult ongetwijfeld interessante weetjes tegenkomen, en dat is leuk en nuttig om te bespreken.

Kun je echt geen groepje vinden?
Wees dan niet getreurd, want er bestaan in je buurt ongetwijfeld verschillende afslankclubs waar je lid van kunt worden. Wel zijn hier over het algemeen kosten aan zijn verbonden. Daar staat tegenover dat de clubs worden begeleid door een deskundige (vaak een diŽtiste), zodat jij geen leiding hoeft te nemen en je hoeft niet op zoek naar informatie over afslanken.

Is een clubje misschien toch niks voor jou of neem je liever geen initiatief? Maar wil je ook weer niet helemaal alleen met je gewicht bezig zijn?
Neem dan een kijkje bij ons forum, want daar kun je om op een heel laagdrempelige manier kletsen over alles wat met afslanken te maken heeft.


Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum