Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Blijf slank met 'verantwoorde' mini cupcakes

Blijf slank met 'verantwoorde' mini cupcakes

Zondag is het weer zover: moeders mogen verwend worden en wellicht willen moeders dat zelf ook doen door iets lekkers voor bij de koffie te serveren. Immers, het is maar 1 keer per jaar Moederdag en een taartje is dan wel zo feestelijk. Keerzijde is dat de calorieŽn ook op deze dag tellen; in die zin geeft je lijf je nooit eens vrij. :( Maar gelukkig er is wel een compromis te vinden, namelijk 'verantwoorde' mini cupcakes met aardbeien.
Lees verder hoe deze cupcakes jou slank houden.

Het voordeel van 'verantwoorde' mini cupcakes is dat ze te klein en te gezond zijn om aan te zetten, terwijl ze niet minder feestelijk en smakelijk zijn.Kleiner


Helaas bestaat er maar 1 maat vormpje om de cakejes in te bakken. En ook al lijkt deze klein, in calorieŽn doet deze zeker niet onder aan een gewone 'standaard' plak. Tel er vervolgens de slagroom en de versieringen bij op en dat maal twee, want wellicht wil je er bij elk kopje koffie 1. Op deze manier krijg je ongemerkt meer energie binnen dan je zou willen. Beter is om de vormpjes voor de helft of 2/3 te vullen met beslag, waardoor de cakejes kleiner uitvallen. Wees daarbij niet bang dat dit karig overkomt, want dat kun je met een versiering van fruit ruimschoots goedmaken. Bovendien staat zo'n mini cakeje juist extra schattig.

De beste ingrediŽnten


Kies bij voorkeur voor gezonde ingrediŽnten als volkorenmeel, wortel, pompoen, kokosrasp en natuurlijke intensieve zoetstoffen (stevia of sukrin) om je beslag mee te bereiden. Verder is (biologische) roomboter het beste, het meest geschikste en het lekkerste vet. Okť, het blijft een dikmaker, maar minder dan (zonnebloem)olie. Roomboter bevat namelijk minder calorieŽn en is goed bestand tegen hoge temperaturen. Daarentegen verandert zonnebloemolie tijdens het bakken in harde verzadigde (trans)vetzuren, die je lijf maar moeilijk kan verbranden (en daardoor dus aanzetten). Ook de versiering kan zowel 'verantwoord' als lekker zijn. Kies voor zacht fruit als aardbei en of bosvruchten in plaats van versuikerde vormpjes. En een toefje slagroom... dat moet kunnen, zeker op Moederdag. Maar gebruik slankroom gezoet met een intensieve zoetstof.

Feestje


Je ziet, met een klein beetje minder en andere ingrediŽnten kun je toch heerlijk genieten en slank blijven. En op zich is deze mogelijkheid al een klein feestje!

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum