Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Sporten | Voel je goed in de sportschool

Voel je goed in de sportschool

Op een sportschool verwacht je veel sportievelingen en dus ook mensen met een perfect figuur. Maar dat betekent niet dat je per se met een strak lijf in de de fitnessruimte moet verschijnen. Integendeel, eventuele extra kilo's zijn juist op een sportschool geen probleem, aangezien je komt om aan je gewicht te werken. Wees dus niet onzeker over je lichaam, maar voel je prettig als je op de toestellen staat. Lees verder over hoe je dit bereikt.

Bedenk allereerst dat je met jouw figuur overal welkom bent, dus ook op een sportschool. Laat je door je uiterlijk dus nooit weerhouden om iets te ondernemen. Daarentegen kun je er wel voor zorgen dat je je zo prettig mogelijk voelt. De onderstaande tips kunnen je er zo nodig bij helpen:

 • Sportkleding
  Schaf sportkleding aan die jij graag draagt. Een trainingspak hoeft niet per se strak te zijn; zoiets is ook verkrijgbaar in meer verhullende versies.
 • Spiegels
  Om ruimer te lijken, hebben veel sportscholen spiegelwanden geplaatst, hoewel niet iedereen daar blij mee is. Vind je het moeilijk om jezelf te zien? Zoek dan naar toestellen met een neutraler uitzicht. Anderzijds kun je kiezen om de confrontatie met je spiegelbeeld juist aan te gaan. Want ook al ben je niet tevreden, het zien van je lijf kan een extra motivatie zijn om te werken aan je figuur. Immers, je ziet meteen waar je het voor doet.
 • Slank inspireert
  Laat je niet gek maken door mensen met een ideaal figuur. Zij trainen hier misschien al jaren voor, dus zie slanke lidmaatschapsgenootjes eerder als een inspirerend voorbeeld.
 • Rustig tijdstip
  Blijf je het toch lastig vinden om te sporten tussen allerlei slanke dennen? Ga dan op een tijdstip waarop het wat rustiger is.
 • Samen sporten
  Verder kan het je helpen om met iemand samen te sporten; dat is bovendien gezelliger en je bent minder geneigd om te verzuimen. Anderzijds is fitness bij uitstek een sport is om alleen te doen. Voel je dus niet opgelaten als je zonder een maatje de sportschool binnentreedt.
 • Jouw conditie
  Is je conditie nog niet helemaal zoals je dat zou wensen? Laat je dan ook daar niet gek door maken. Het is belangrijk om je eigen tempo aan te houden, omdat dat voor jezelf het prettigst is en je hebt minder kans op blessures. Bedenk verder dat hierbij hetzelfde geldt als voor het hebben van een afgetraind lijf: je hoeft echt niet perfect te zijn! Gewoon je best doen is al goed genoeg, en zelfs dat is niet nodig... Het is prima als je jezelf bent, ook als je je wat minder actief beweegt.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum