Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Sporten | Verlaag de drempel naar de sportschool

Verlaag de drempel naar de sportschool

Wil je graag sporten, maar komt dit voornemen niet op gang? Maak dan de afstand tussen je huis en de sportschool zo klein mogelijk, zodat je wel zult gaan. Lees hoe je dit kunt doen.

Sommige mensen ervaren sporten in een fitnessruimte als prettig, maar ook als een 'gedoe'. Immers, je moet je spullen pakken, er heen gaan, je omkleden (daar of thuis), douchen enz. Toegegeven, het kan best een hele toer zijn, nog voordat je de sportschool betreden hebt. Dat is jammer, want dit kan je weerhouden om sportief te zijn en je krachten te ontwikkelen.

Maak het jezelf daarom makkelijk met de volgende tips:

 • Leg je sportspullen klaar en zet deze in het zicht.
  Want niets is zo frustrerend als zoeken naar je kleding wanneer je die nodig hebt, en helemaal als je deze uiteindelijk in de wasmand tegenkomt....
  Zorg daarom dat alles schoon is en klaar staat, zodat je enkel je tas hoeft te pakken. Bovendien word je telkens herinnerd aan je voornemen als je je spullen ziet, en dat motiveert. Immers, hoe vaker je denkt: 'O ja, ik zou naar de sportschool gaan', hoe meer je ook zult gaan. Zet je gympen dus bij de voordeur en hang aan de kapstok een tas met je kleding.
 • Bedenk vervolgens wat jouw grootste drempel is. Dat kan letterlijk de reisafstand zijn, of is het een kwestie van geld?
 • Is het de weg er naar toe? Kies dan voor een school dicht bij huis of ga er juist op de fiets heen en zie dat als je warming-up en cooling down. Die oefeningen heb je dan alvast te pakken.
 • Vind je de sportschool prijzig? Ga dan juist zo vaak mogelijk om het geld er uit te halen.
  Zit je tegen een bedrag aan te hikken? Probeer dan allereerst alle sportscholen in jouw omgeving uit door te profiteren van een gratis proefles die vaak wordt aangeboden. Hopelijk krijg je op die manier de smaak te pakken, waardoor je meer gemotiveerd bent om wat geld uit te geven voor een abonnement.
 • Maak de sportschool in jouw beleving zo prettig mogelijk. Vaak kun je gebruik maken van een sauna, zodat je eerst even kunt genieten en rustig kunt opwarmen. Het motiveert wellicht om daar aan te denken als je overweegt te gaan. Of neem je favoriete muziek mee om tijdens het sporten te beluisteren. Verder is het wellicht motiverend om een sportdagboekje bij te houden en om te streven naar vooruitgang. Bedenk ook dat hoe beter je conditie is, des te prettiger sporten wordt.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum