Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Overgewicht | Stofwisseling | Wat is stofwisseling?

Wat is stofwisseling?

Wil je afslanken en verzamel je informatie over dit onderwerp? Dan kom je vaak de term 'stofwisseling' tegen. Bij gewichtsverlies kan deze maar beter hoog kan zijn, omdat je dan meer calorieŽn verbrandt. Je stofwisseling wordt om deze reden ook wel verbranding genoemd.
Maar hoe werkt dit proces nu eigenlijk precies?

We zeiden het al, tijdens dit proces wordt energie (kcal) uit voeding verbrand. Dit gebeurt in alle lichaamscellen en wel in de 'mitochondriŽn.' Eten verdwijnt daar letterlijk in de vorm van energie, warmte, CO2 en water, eigenlijk net zoals hout verdwijnt bij vuur. De energie gebruik je voor het verrichten van alle lichamelijke activiteiten. Denk daarbij aan lopen, sporten, denken, ademhalen enz. Door de vrijgekomen warmte is het lichaam in staat om de lichaamstemperatuur op peil te houden.

Is je stofwisseling hoog, dan wordt je voeding snel weggewerkt en er komt veel energie vrij. Heel gunstig dus, want je valt in dit geval makkelijker af en je voelt je fitter!

Afslanken?


Wil je gewicht verliezen, dan helpt het je om je de stofwisseling op te voeren. Dit is mogelijk met een andere leefwijze.
(Zie: Verhoog de stofwisseling)

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum