Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Emotie-eten | Stress en lijnen zijn vijanden

Stress en lijnen zijn vijanden

Het blijven elkaars vijanden: lijnen en stress. Eigenlijk best opmerkelijk, want in wezen leidt stress tot gewichtsverlies. Tenzij je wilt afvallen; in dat geval zorgt een te veel aan spanning voor extra kilootjes... Hoe zit dat nu? En wat kun je er tegen doen?

Wel of niet eten bij stress


Als je goed naar je lichaam luistert, dan heb je bij stress minder honger, want in deze toestand komt er meer energie vrij. Vetcellen en spiercellen worden afgebroken, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. Hierdoor denkt je lichaam dat je net gegeten hebt, waardoor het geen hongersignalen afgeeft. Het gevolg is dat je minder eet en afvalt.
Daarentegen kan de trek naar snacks en snoep in tijden van stress juist toenemen. Want bij suiker en hartige snacks laten de hersenen gelukstofjes vrijkomen die ontspanning geven en daardoor de stress verlichten.

Aankomen bij stress


Eet je stress weg met allerlei lekkers, hou dan je gewicht in de gaten. Anderzijds is lijnen niet aan te raden, want minderen met zoetigheid of snacks terwijl je er extra behoefte aan hebt, werkt alleen maar averechts. Beter is om eerst de stress aan te pakken.

Wat kun je doen?

  • Laat je geen slachtoffer worden van stress en eten. Probeer stress meer te hanteren en wees niet te streng voor jezelf tijdens een dieet.
    Zie ook: http://www.opdieet.nl/stresseten.htm.
  • Blijf goed voor jezelf zorgen. Stress berooft je van vitamines en mineralen, dus zet veel groenten en fruit op het menu. Van vitamine B en magnesium is bekend dat ze kalmerend werken. Vitamine B kun je als aanvulling bij de drogist kopen. Magnesium als supplement is lastiger omdat het via een pilletje minder makkelijk wordt opgenomen door de darm. Daarom kun je beter voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan dit mineraal. Groene groenten, amandelen en chocola (!) bevatten veel magnesium. Koop deze producten bij voorkeur bij de natuurwinkel. Biologische landbouwgrond bevat namelijk meer mineralen en hun voedingsmiddelen dus ook.
  • Neem tijdens een stressvolle periode dagelijks een vitamine C pilletje, want daarmee breekt je lichaam stresshormonen sneller af.
  • Verder kun je veel stress kwijtraken door beweging. Dus ga lekker fietsen, lopen of zwemmen als je je druk maakt! Is bovendien nog goed voor de lijn ook. :)

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum