Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Tegeltjeswijsheid

Tegeltjeswijsheid: een leus bij het afvallen

Dat afslanken niet altijd even makkelijk is, ondervinden vele mensen. Daarom kun je vast elk steuntje in de rug gebruiken. Vrienden en familie bieden wellicht hulp, maar je kunt ook bij jezelf te raden gaan. Bedenk bijvoorbeeld een spreuk of een leus die jou aanspoort om minder te eten. Laat vervolgens jouw wijsheid drukken op een tegeltje voor in de keuken. Je zult merken dat je op deze manier nooit 'vergeet' te lijnen.

Hoe maak je een leus?


Ga na wat jouw zwakke momenten zijn en hoe je deze kunt overwinnen.
Om een leus te bedenken heb je dus inzicht nodig in je eetpatroon. Vraag je daarbij af wanneer en waarom je te veel eet en welke mogelijkheden er zijn om hiertegen weerstand te bieden. Ga vervolgens brainstormen. Allerlei zinnetjes die jou helpen bij het afslanken zijn welkom. Neem er even de tijd voor totdat je meerdere zinnetjes hebt. Kies er vervolgens een uit die jou het meest aanspreekt en maak er een 2-regelig rijmpje van. En voila, je leus is klaar!

Goed zichtbaar


Het is leuk om jouw wijsheid op een tegeltje te verven of te bedrukken. Maar je kunt ‘m ook opschrijven en bijvoorbeeld inlijsten. Het gaat erom dat ie goed zichtbaar is en het liefst op de plek waar jij de leus het meest nodig hebt. Dreig je de fout in te gaan? Klamp je dan vast aan je wijze woorden.Voorbeelden van leuzen:

Ik krijg spijt van een te grote maaltijd.
Te veel eten is leuk voor even, minder eten is fijn voor heel je leven.

Naast een krachtige spreuk kun je ook jouw hulpmiddelen motieven onder elkaar zetten.
Bijvoorbeeld:
Ik wil me goed in m'n bikini voelen.
Minder en gezond eten maakt me fit.
Rustig eten helpt om minder te eten.

Overigens, de leuzen kunnen bij veelvuldig gebruik als affirmaties gaan werken. De zinnetjes heb je dan zo vaak gezien, waardoor ze zich in je gedachtenpatroon gaan vestigen. Als een automatisme komen ze dan bij je op, waardoor ze meer invloed krijgen op je eetgedrag.


Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum