Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid Diëten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Gezondheid | Voedingsmiddelen | Vergeten groenten

Vergeten groenten, in de groentela...

Met vergeten groenten denken we vaak aan de groenten van vroeger. Maar veel vaker treffen we deze groenten aan in de groentela van de koelkast: inmiddels oud en verlept, omdat we ze letterlijk vergeten zijn... Zonde natuurlijk, van je uitgegeven geld en de verloren voedingsstoffen die je had kunnen eten... Overkomt jou dit ook regelmatig? En wil je dat veranderen? Lees dan de onderstaande tips:

  • Waarom groenten in de groentela?
    Koel houden helpt om groenten langer vers te houden. Maar dat hoeft niet per se in de groentela. Beter van niet zelfs. Want daarmee stop je ze te goed weg, waardoor je ze eerder vergeet. Alle groentes op een glasplaat van de koelkast leggen is dus een beter idee. Wel verpakt, dat dan weer wel, want anders drogen ze uit. En de groentela? Die kun je gebruiken voor datgene wat beter juist uit het zicht kan blijven. Bier bijvoorbeeld of kaas. Geen punt als je dat eens vergeet, toch? ;)
  • Veel groenten kun je ook bewaren in de vriezer. Invriezen dus, zodat het oké is als je je paprika, spruitjes of wat dan ook een tijdje laat liggen. Om de houdbaarheid te verlengen kun je de groentes het beste panklaar maken. Eerst schillen en wassen en eventueel blancheren. Is bovendien erg handig, want dan hoef je ze voor het bereiden alleen te ontdooien en koken of opbakken. Wedden dat je ze dan minder snel vergeet!
  • Maak je groentes erg lekker, zodat je ze niet wilt vergeten. Net zoals vlees weinig smaak heeft zonder toegevoegde kruiden, specerijen en zout, zul je ook groenten op smaak moeten brengen. Currykruiden lenen zich daar prima voor, maar ook smaakmakers als knoflook, ui, olijven, zongedroogde tomaatjes of kappertjes. Heel lekker door de sla, maar deze passen eveneens goed bij warme groentes.
  • Tot slot, je kunt kiezen om diepvriesgroenten te kopen of groentes in blik of glas. Deze raken niet snel over de datum en ook deze groentes bevatten genoeg voedingsstoffen. Nadeel is wel dat je over het algemeen iets duurder uit bent dan bij verse groentes (van het seizoen). Maar het is wel voordeliger dan verse groentes inslaan en weggooien. :-)

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum