Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Wat weegt de weegschaal?

Wat weegt de weegschaal?

Inderdaad: gewichtsverlies! Maar wil je afslanken, dan gaat het niet enkel om een getal; juist het verlies van vetweefsel is belangrijk. Immers, vetrolletjes mogen verdwijnen en overtollig vocht ook. Dit geldt echter niet voor spiermassa of nog erger: lichaamscellen die je immuunsysteem bepalen of je orgaanweefsel. Voor de weegschaal maakt dit alles geen verschil, maar voor je lijf wel. Val je in korte tijd erg snel af? Maak dan niet meteen een vreugdedansje, maar wees bedachtzaam.


Vermoed je vochtverlies of heb je kort tevoren een 'een grote boodschap' gedaan? Dan kunnen dit afdoende verklaringen zijn en geen reden tot zorg. Maar neem anders wat gas terug als het om afslanken gaat. Bedenk dat 1 kilo vet 9000 kcal bevat. Zoveel energie kun je onmogelijk in een paar dagen verbranden. Eet je zoals het algemene advies, 500 kcal per dag minder dan je gewend bent, dan doe je er 18 dagen over.
Tja, het is nu eenmaal niet anders, vetweefsel kwijtraken kost tijd... Neem je deze niet, dan verlies je ook andere weefsels en daarmee kracht en gezondheid, wat bovendien je stofwisseling vertraagt en afslanken lastiger maakt.

Aangezien je naast vet ook altijd wat vocht kwijtraakt, adviseren wij om 0,5 kilo per week af te slanken voor een mooi en blijvend resultaat. En in feite is dit al snel, zeker in vergelijking met de tijd waarin het overgewicht is ontstaan...

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum