Opdieet.nl
Home Afvallen Overgewicht Gezondheid DiŽten Webshop Forum Contact Links

OpDieet.nl


Heb je een vraag?
Stel deze de diëtiste


Home | Afvallen | Hoe val ik af? | Genieten van eten met behulp van een zandloper

Genieten van eten met behulp van een zandloper

Langzamer eten en meer genieten helpt je bij het afslanken. Maar soms is iets te lekker, waardoor het op is voor je er erg in hebt. Zonde... En daarom kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: geniet van je eten, dat is hebben en tegoed houden.
Vind je dat lastig? Maak dan gebruik van een zandloper.


Neem bijvoorbeeld een zandloper van 5 minuten en spreek voor jezelf af hoeveel je binnen die tijd gaat eten. Dat kan een halve boterham zijn of een kop thee met een biscuitje. Het is een beetje aanvoelen welke eenheden voor jou passen bij welke tijd, en zo nodig kun je dit voor een volgende keer iets bijstellen. Belangrijk is wel dat je op het moment zelf je aan je afspraak houdt. Dus rommel niet binnen de tijd van de zandloper, anders verliest deze z'n 'waarde' en werking.

Respect


Want het klinkt gek, maar een zandloper heeft werkelijk een kracht, hoewel deze bij misbruik verloren gaat. Gebruik een zandloper dan ook alleen als je je serieus aan je afspraak wilt houden, en dus niet vrijblijvend, voor de grap of als je er echt even geen zin in hebt. Maar beter is natuurlijk om er wel voor 'in' te zijn, want rustig eten is nu eenmaal gezonder, minder dikmakend en het voelt uiteindelijk ook prettiger.

Een mooie zandloper


Zandlopers zijn er in allerlei maten en tijden (kijk maar eens op internet). In principe werkt elke zandloper even goed, maar een mooie inspireert meer en is daardoor krachtiger.
Ben je spiritueel ingesteld, dan kun je er kaarsjes, edelstenen en of een religieus beeldje bij leggen. Je respect kan daardoor toenemen en dat vergemakkelijkt het rustige eten.

Forum


 

OpDieet.nl® - All rights reserved 2000-2013 - OpDieet.nl Forum